Hlavní obsah

Největším bourákem Hollywoodu je herec Vin Diesel!

Foto: Universal Pictures

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volant drží jak prase kost, umí zařadit rychlosti, které v autě ani nejsou, jezdí jedině smykem, a když na to přijde, tak umí i létat. Zatímco o prvním dílu Rychle a zběsile se dá s trochou snahy mluvit jako o kultovním filmu, těm ostatním už se opravdoví řidiči jen vysmáli. Vin Diesel sice bere 20 milionů dolarů za film, ale řidič je to mizerný.

Článek

No dobře, dobře, nevíme, jak řídí v reálu, v autě jsme s ním neseděli, řeč je o filmech. Server Car Scrap Comparison zveřejnil studii, ve které se zabývá počtem filmových dopravních nehod u jednotlivých herců. A Vin Diesel je jasný šampion. Za ním pak skončil Bruce Willis a Arnold Schwarzenegger.

Je vám asi jasné, že svůj největší podíl na tom hraje série Rychle a zběsile, jejíž devátý díl se chystá do kina a producenti a scénáristi už připravují i jubilejní desáté pokračování. Věřili byste tomu, že první díl přišel do kin už v roce 2001? Ze všech herců udělal hvězdy, definoval nový styl tuningu a Toyota Supra přes noc zdvojnásobila svou cenu. A pátý díl série se dokonce stal filmem, kde se rozbilo nejvíc aut vůbec.

Tak a teď konečně číslo, kvůli kterému jste tento článek rozklikli. Postava Dominic Toretto, kterou hraje právě Vin Diesel, zničila na filmovém plátně téměř dvakrát tolik vozidel než Jason Bourne, kterého hraje Matt Damon. Diesel dohromady zdemoloval 61 aut, 57 z nich přitom ve filmech řídil. V pátém dílů Rychle a zběsile se pak stalo třicet bouraček.

Přijde vám to málo? Vězte, že studie zkoumala pouze počet aut, která lze označit za fatálně zničená, přičemž zohlednila jak vozidla havarovaná, tak i zničená použitím střelných zbraní nebo jiných prostředků.

Snad i proto se na druhém místě umístil poněkud překvapivě Bruce Willis, akční hvězda osmdesátých a devadesátých let , kterému k tomu pomohl hlavně film Smrtonostná past: Opět v akci, kde zničil polovinu ze všech šedesáti aut. Celkově ale seděl za volantem jen pětatřiceti aut, zbytek připadá na ostatní „příčiny“. Třetím do party je Arnold Schwarzenegger – 52 aut celkem, z toho 30 řídil. Hlavně honička z Komanda, kde vytrhl sedačku spolujezdce ze Sunbeamu Alpine, je nezapomenutelná, ostatně jako celý ten film. Scéna začíná ve 2:18.

Ale ještě k Vinu Dieselovi. Na rozdíl od svých ostatních hereckých kolegů nikdy sám nezávodil – nejspíš sám ví, že to v jeho případě nemá úplně smysl. Kupodivu nikde nezjistíte, kolik přesně vlastní aut, několikrát jen přiznal, že je jich mnoho. Mimo filmové Supry a Mustangu má třeba i Mazdu RX-7, BMW M5 či Lykan Supersport. A když ho zvali do Top Gearu, tak se mu to nikdy moc nehodilo…

Je zajímavé, že se mezi „nejlepší“ bouráky nedostala žádná žena. Angelina Jolie se do žebříčku zapsala „jen“ s deseti zničenými vozy. A na závěr kompletní žebříček!

1. Vin Diesel, zničil 61 aut

2. Bruce Willis, zničil 60 aut

3. Arnold Schwarzenegger, zničil 52 aut

4. Matt Damon, zničil 35 aut

5. Keanu Reaves, zničil 30 aut

6. Tom Hardy, zničil 29 aut

7. Daniel Craig, zničil 24 aut

8. Nicolas Cage, zničil 22 aut

9. Tom Cruise, zničl 19 aut

10. Dwayne Johnson a Jason Statham, zničili 18 aut

Reklama

Načítám