Hlavní obsah

Nejlepší řidičské simulátory do vašeho mobilu

Foto: Focus Home Interactive

Nudíte se doma nebo na cestách? Mrkněte na náš výběr deseti nejlepších řidičských simulátorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Svádět souboj s nudou lze všelijak, někdo se poflakuje po venku, jiný vyrazí do přírody, další nastartuje svoje fáro a vyjede plnou nádrž, jenže co když se vám vlastně nic moc dělat nechce? Pak si lehněte do postele, vytáhněte mobil nebo tablet a mrkněte, jaké řidičské simulátory pro náročnější motoristy si můžete pohodlně hrát.

Článek

Chcete být kamioňák, zemědělec nebo třeba puritánský off-roadista brodící se neskutečným marastem? Není problém, může být, vše se dá zvládnout a nemusíte kvůli tomu vytáhnout paty z postele, natož z domu.

Farming Simulator 20

Za necelých 180 Kč (Apple 149 Kč) se budete moci stát tím pravým nefalšovaným severoamerickým farmářem. Simulátor totiž nabízí více než 100 realistických vozidel a nástrojů, kde nechybí světoznámé značky zemědělské techniky (New Holland, Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Krone aj.). Pěstujte plodiny, sklízejte je, zajišťujte krmení hospodářských zvířat, pečujte o koně a následně vybrané produkty virtuálně prodávejte. Novinkou je také propracovanější pohled z kokpitu vozidla, díky čemuž vývojář aplikace slibuje ještě realističtější zážitek.

Foto: GIANTS Software

Farming Simulator 20

MudRunner

Těžko budete hledat propracovanější a realističtější off-roadový simulátor na mobily, než je právě MudRunner za zhruba 190 Kč (Apple 149 Kč). Fyzika zde není jen pojmem, nýbrž skutečným aspektem ovlivňujícím vaši jízdu při zkoumání 15 zcela otevřených světů. Usedněte za volant 16 převážně východních osobních i nákladních vozidel, používejte uzávěrky diferenciálů, redukci nebo se v případě maléru vyprostěte navijákem. Pozor, nejde o bezduché toulky krajinou, aplikace nabízí i řadu různých úkolů. Tak co, poradíte si?

Foto: Focus Home Interactive

MudRunner

Truck Simulator PRO Europe

Simulátorů naklaďáků najdete v Google Play nebo v App Store mraky, jenže co když fandíte spíše našim evropským vozidlům? Pak je aplikace Truck Simulator PRO Europe za skoro 170 Kč (Apple 129 Kč) vaším žhavým kandidátem ke stažení. Hra totiž umožňuje řídit osm různých druhů náklaďáků, vylepšovat je, starat se o byznys, ekonomiku, řešit zakázky, najímat další pracovníky, křižovat Evropou a plnit různé mise.

Foto: Mageeks Apps & Games

Truck Simulator PRO Europe

Ale pozor, budete se muset naučit správně řadit, hlídat palivo, koukat do zrcátek, dodržovat předepsané rychlosti nebo dávat pozor na 30 rozličných typů nákladu. Cílem je vybudovat impérium na poli autodopravy a stát se králem silnic.

Bus Simulator PRO 2

Ukončete výstup a nástup, příští zastávka, revize jízdenek – všechny tyto fráze vám patrně připomenou cestování hromadnou dopravou. Ano, právě o simulaci šoférování autobusu je mobilní videohra Bus Simulator PRO 2, dostupná za necelých 130 Kč (pouze pro Android).

Foto: Mageeks Apps & Games

Bus Simulator PRO 2

Opět to však nebude jen o kroucení volantem na sedadlech osmi různých vozidel. Mezi další výzvy řadíme dodržování rychlostních limitů, vyhýbání se kolizím, cestování v dešti či v noci, obsluhu hendikepovaných pasažérů nebo efektivní prodej jízdenek. Pět severoamerických měst čeká, tak neváhejte.

Foto: Mageeks Apps & Games

Bus Simulator PRO 2

Construction Simulator 3

Znáte stroje značek Caterpillar, Liebherr, CASE, Bobcat, Palfinger, STILL, MAN, ATLAS? Ano? Tak teď je můžete dokonce využívat k budování a rozvoji vybraných evropských destinací. Construction Simulator 3 stojí skoro 130 Kč (Apple 99 Kč) a umožní stavět domy, opravovat silnice, mosty, obsluhovat přes 50 různých vozidel čtrnácti světových značek a řešit více než 70 odlišných zakázek – od malých kšeftíků po obrovské projekty.

Foto: astragon Entertainment GmbH

Construction Simulator 3

Taxi Sim 2020

Toužili jste vždy po tom stát se taxikářem? Nabízíme řešení, které se jmenuje Taxi Sim 2020 a je pro obě mobilní platformy ke stažení zdarma, nicméně reklamám nebo neustálému pobízení ke koupi dodatečných balíčků se nevyhnete. Vyberte si jedno ze třiceti věrohodně zpracovaných vozidel a plňte mise jako obyčejný drožkář nebo řidič pro VIP klientelu, okuste krásu Miami, Říma, Los Angeles nebo New Yorku a užijte si otevřený svět. Pozor však na jízdu na červenou nebo příliš divoký styl řízení – některým zákazníkům se to nemusí líbit.

Foto: Ovidiu Pop

Taxi Sim 2020

Car Parking Multiplayer

Jak správně tipujete, tato aplikace je primárně postavená jako multiplayerový simulátor parkování, kde na vás čeká 82 různých výzev, a to jak v klasických automobilech či sporťácích, tak třeba s vozidlem odtahové služby. Jenže to není vše, druhou polovinu hry tvoří otevřený svět s možnostmi tuningu, volných jízd (respektive chůzí) nebo virtuálních policejních honiček. Sto aut, sto interiérů a tisíce připojených hráčů, to je Car Parking Multiplayer. Stažení je sice zdarma, nicméně v programu číhají reklamy a mikrotransakce.

Foto: olzhass

Car Parking Multiplayer

Train Simulator PRO 2018

Pokud raději jezdíte vlakem nežli autem, i pro vás se najde vyžití. Train Simulator PRO 2018 za téměř 130 Kč umožní řízení šesti unikátních lokomotiv a připojení až 14 různých typů vagónů (osobní i nákladní). Na objevení čeká 15 měst a v nich připravené úkoly, přičemž se nevyhnete změnám počasí, střídání denní doby nebo dodržování rychlostních limitů. Cílem je vystoupat až na obchodní vrchol železniční dopravy a stát se tou největší a nejlepší přepravní společností.

Foto: Mageeks Apps & Games

Train Simulator PRO 2018

Aerofly FS 2021

Zaplatit skoro 260 Kč (Apple 249 Kč) za hru na mobilní telefon není úplně málo, nicméně pokud vám v žilách koluje spíše kerosin než klasický benzin a toužíte usednout do cockpitu Boeingu, Airbusu, Learjetu a dalších letadel či vrtulníků, nemáme lepší řešení.

Foto: IPACS

Aerofly FS 2021

Simulátor Aerofly FS 2021 disponuje realistickou fyzikou včetně turbulencí, opravdovými městy, více než 200 letišti, sofistikovaným asistenčním autopilotem, detailně vymodelovanými letouny nebo také leteckou školou pro začínající hráče. Aplikace je tedy vhodná pro začátečníky i pro ostřílené hochy, kteří se narodili s kniplem v ruce.

112 Operator

Nakonec si dáme jeden simulátor vrchního operátora, který řídí pohyb policejních, hasičských i záchranářských vozidel v 25 evropských městech. Buďte připraveni řešit všechny virtuální problémy, a to od malicherností po mega průšvihy. Mnoho událostí je postaveno na reálných základech, takže zažijete simulované živelné pohromy, teroristické útoky nebo války gangů. Buďte tedy připraveni zvednout telefonní linku 112 a bleskově rozhodovat o krizových situacích. Cenově aplikace vyjde na téměř 180 Kč pro Android a na 249 Kč pro zařízení Apple s operačním systémem iOS.

Foto: Games Operators S.A.

112 Operator

Simulátorů na mobilní telefony a tablety je dost a dost. Některé jsou horší, jiné lepší, další zase graficky neoslní, zatímco veleúspěšné tituly na sebe nabalují miliony hráčů. Měli bychom pro vás přece jen výzvu, dejte nám i ostatním čtenářům vědět, jaký řidičský/motoristický simulátor právě paříte. Těšíme se na odpovědi v komentářích pod článkem.

Reklama