Hlavní obsah

Lamborghini Huracán papeže jde znovu do aukce

Foto: omaze.com

Lamborghini Huracán papeže Františka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Co si k letošním Vánocům udělat opravdu velmi speciální radost posvěcenou z těch nejvyšších míst? Do zvláštní tomboly bylo vloženo Lamborghini Huracán, které před rokem od automobilky dostal přímo Svatý otec. A teď může být za doslova pár korun vaše. Stačí se jen zúčastnit speciální tomboly.

Článek

Italská automobilka Lamborghini se před asi rokem rozhodla, že udělá papeži Františku radost a věnovala mu zbrusu nové Lamborghini Huracán v bílém provedení s decentními zlatými akcenty. Protože ale papež takové auto nevyužije, rozhodl se, že ho dá do aukce, přičemž vydražené peníze rozdělí do několika dobročinných spolků. Jak řekl, tak se také stalo a nový majitel za auto v aukci pořádané na jaře aukční síní RM Sotheby’s zaplatil 861 575 dolarů, tedy takřka 20 milionů korun.

Jeden by čekal, že si nový majitel Huracán, který papež dokonce posvětil, uklidí někam do vitríny a bude ho jen tiše obdivovat. On se ale rozhodl, že s ním naloží úplně jinak. Znovu se spojil s papežem a společně se domluvili, že auto ještě jednou vydraží a výslednou částku znovu použijí pro sirotky, nemocné děti a mladé lidi bez domova. Tentokrát to ale udělají jinak. Dali se dohromady s webem omaze.com, kde spustili veřejnou tombolu o toto auto.

Přihodit si může každý, a to částku od 10 do 5 000 dolarů, tedy od 227 do 113 500 Kč. Lístek do této speciální tomboly si tedy může koupit opravdu každý. Ve chvíli, kdy bude speciální přihazování ukončeno, bude ze všech zúčastněných vylosován jeden šťastlivec, který auto dostane. A je úplně jedno, v jaké hodnotě si koupil lístek.

I předání auta bude velmi speciální. Proběhne ve Vatikánu, kam bude organizátorem této akce nový majitel odvezen a ubytován ve 4hvězdičkovém hotelu. Následně si užije osobní audienci u papeže, který mu osobně předá klíče od vozu. Tak co, přidáte se také? My možná ano.

Reklama

Související témata:
Papež František