Hlavní obsah

Jean Todt: Schumacher má přehled o kariéře svého syna

Foto: Shutterstock / PHOTOMDP

Tak konečně. Mick Schumacher OPRAVDU bude jezdit v F1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potomci slavných osobností mohou mít na jednu stranu pohodlnější život díky zajištěnému zázemí a komfortu blahobytu, to však bývá mnohdy vykoupeno nátlakem ze strany rodiny a okolí. Často se tak tito lidé nevyhnou odříkání, výzvám a snaze se vyrovnat svým vzorům, nebo je dokonce ideálně i překonat. Podobná výzva čeká také jistého Micka Schumachera…

Článek

Pokud je vaším otcem několikanásobný mistr světa Formule 1, je opravdu velká pravděpodobnost, že vám „nezbude“ nic jiného, než se vydat na dráhu motorsportu. 21letý syn legendy Mick už však dokázal jeden titul získat, a sice ve Formuli 3 s týmem Prema. A není překvapením, že míří ještě výš.

Foto: Ferrari

Jean Todt stál v čele Ferrari, když nedostižnému Schumacherovi kryl záda Barrichello. Tehdy bylo Ferrari po dobu pěti let takřka neporazitelné

Mickovi rodiče si byli vědomi, že pokud se, ať už na motokárách či na profesionálním okruhu, objeví někdo s příjmením Schumacher, vyvine to na něj obrovský psychologický nátlak. Mick tedy zpočátku vystupoval pod rodným jménem matky Corinny, tedy jako Mick Betsch. Nyní už ale závodí se skutečným jménem a nejen to, je doslova otázka času, kdy se objeví ve Formuli 1. Vlastně je to už prakticky jisté.

Nedávno se ohledně stavu jeho otce Michaela „rozmluvil“ bývalý šéf Ferrari, Jean Todt. „Upozorňuji vás, že ohledně Michaelova stavu budu extrémně zdrženlivý,“ začal rozhovor s The Telegraph 74letý Francouz, čím dokazuje, jak blízkým přítelem pro rodinu je a že zároveň věrně ctí soukromí 51letého Němce. „Vídám se s Michaelem poměrně často, zhruba jednou až dvakrát do měsíce. Moje odpověď bude jako vždy stejná – bojuje. Můžeme jen přát jemu a jeho rodině, ať se věci dají co nejdříve do pořádku.“

Jean Todt poté ubezpečil fanoušky legendárního závodníka, že je o něj velmi dobře postaráno a že se nachází na místě, kde má své pohodlí a klid. Má však i přes intenzivní rekonvalescenci vůbec přehled o kariéře svého syna Micka?

Foto: Shutterstock/ zstock

Michael Schumacher byl vždy velký sympaťák, a to bez ohledu na své úspěchy

Samozřejmě, že to vnímá, dohlíží na něj,“ prozradil Todt. „Mick s největší pravděpodobností bude příští rok jezdit ve Formuli 1, což pro něj bude skvělá výzva. Bylo by opravdu skvělé mít opět nějakého Schumachera na té nejvyšší úrovni motorsportu.“

Tato informace sama o sobě byla poslední dobou předmětem spoustou debat a spekulací. Titulky jako „Návrat slavného jména“ nebo „Syn legendy“ se přímo nabízejí. Spekulace jsou však u konce – Mick Schumacher začne své angažmá v F1 v americkém týmu Haas, jak sdělil internetový magazín Championat. Potvrdil to také web Planet F1 nebo britský The Sun.

Foto: Profimedia

Jean Todt i po letech zůstává velmi blízkým rodinným přítelem. Na fotografii s Mickem Schumacherem

V týmu Haas tedy příští rok nastoupí Němec Mick Schumacher a Rus Nikita Mazepin, oba momentálně jezdí ve Formuli 2. Tato volba může být na první pohled překvapivá, smysl to ale dává, protože se tým Haas nedávno slušně otřásl v základech, a tak o své místo přišel Kevin Magnussen i Romain Grosjean. 21letý Němec by tu měl startovat pod ochrannými křídly Ferrari Academy. Oba noví jezdci už mají podepsanou smlouvu.

Mick Schumacher je momentálně se 191 body ve vedení seriálu Formule 2, což by mu pojistilo obdržení takzvané superlicence, nezbytné ke vstupu do nejvyšší kategorie vozů s odkrytými koly. Původně měl mladý Schumacher debutovat ve Formuli 1 při exhibiční jízdě na Nürburgringu s Alfou Romeo, to však bylo pro otřesné počasí v pohoří Eiffel zrušeno. Mattia Binotto, současný šéf Ferrari, však nepopírá, že by se mohlo zadařit během konání Velké ceny Abú Dhabí, která se pojede v prosinci.

Reklama

Načítám