Hlavní obsah

Dovolená s autem a fenomén Dacia – Týden v Garáži

Foto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červenec už pomalu klepe na dveře a s ním i doba prázdnin a rodinných dovolených. Vsadíme se, že jste nic nepodcenili a vše máte již důkladně rozplánované, přesto pro vás máme pár tipů, na čem se dá ušetřit, a rad, na čem byste určitě šetřit neměli.

Článek

Po ročním lockdownu je volání přírody ještě silnější než dřív – proto je přes prázdniny většina ubytovacích zařízení zarezervovaná a kempy jsou obsazené. Naše anketa ukázala, že více než polovina čtenářů je připravená tuto situaci řešit kempováním „na divoko“, tedy přespat v autě nebo ve stanu mimo areály k tomu určené. Než se do toho vrhnete, měli byste se nejdřív podívat, jestli je to v zemi, kam cestujete, vůbec povolené, nebo jestli vám hrozí tučná pokuta. To by se vám laciná dovolená mohla pěkně prodražit…

Přinesli jsme vám přehled cen půjčovného obytných aut a karavanů a také jsme vám ukázali, že je možné si ho relativně lacino svépomocí postavit – dokonce jsme pro vás připravili návod, jak na to.

Připravili jsme přehled cen dálničních známek v celé Evropě – což je další položka, na které nemá smysl šetřit, protože v zahraničí jsou pokuty za její absenci nepříjemně vysoké.

Také jsme vám doporučili preventivně navštívit před dovolenou autoservis, aby vám vůz prohlédli a dostali ho do formy – zůstat totiž viset s nepojízdným autem stovky kilometrů od domova není ta nejlepší dovolená (i když se patrně stane vskutku nezapomenutelnou). V případě nouze pro vás máme ale i přehled služeb asistenčních servisů – snad ho nebudete potřebovat.

Další tipy a rady budou v našem letním dovolenkovém seriálu postupně přibývat, takže ho pilně sledujte.

V mezičase si ale pojďme připomenout, co ještě jste se u nás mohli tento týden dozvědět. Třeba to, že Škoda v rámci nové strategie stále sází na atraktivní a dostupná auta se spalovacími motory nebo že Dacia změnila logo, ale filozofii rozumných a uživatelsky přátelských aut má stále stejnou – což potvrzuje i modernizovaný Duster s řadou příjemných vylepšení. Také jsme se zaměřili na to, jak se montuje tažné zařízení, otestovali jsme nového krále silnice od Toyoty a ukázali jsme vám osm zajímavých ojetin, se kterými vystoupíte z davu.

Ale zpět k původnímu tématu – máte v plánu na dovolené kempovat „na divoko“, nebo si zajistíte plnohodnotné ubytování? Napište nám do komentářů.

Reklama

Související témata:
Načítám