Hlavní obsah

Contravans: Z malé dodávky obytňák už za 360 tisíc

Foto: Contravans

Původně šlo o malý Ford Transit, ale teď se vůz jmenuje Family Camper Van

Asi každý někdy snil o tom, že se zkrátka sebere a vyrazí v obytném autě někam daleko od civilizace. K tomu však potřebujete správný vůz a mnohdy také hromadu peněz. Určitým řešením může být obytná vestavba realizovaná týmem Contravans, která promění malý Ford Transit v pětimístnou garsonku na kolech.

Článek

Náš seriál o českých nomádech, kteří v autě, dodávce nebo na motorce vzali svět útokem, jistě znáte. I o obytných vozech vás pravidelně informujeme.

Dnes vám představíme Ford Transit Connect, který uveze pět lidí, nabídne pět míst ke spaní a stále se vejde do standardní garáže. Po přestavbě specialisty z firmy Contravans dostane i nové jméno – Family Camper Van.

Ford je otypován jako pětimístný a na střeše má královsky velký stan pro tři lidi, který je široký 122 centimetrů a dlouhý 152 centimetrů, respektive 211 centimetrů při úplném otevření. Jde tedy o ideální místo pro dospělé nebo děti, vyžadující dostatek prostoru. Problém by mohl nastat jedině při špatném počasí, jelikož vnitřek není nijak vytápěn.

Foto: Contravans

V ceně přestavby je také královsky prostorný střešní stan

V rámci přestavby dále dostanete lednici z nerezové oceli o objemu 31 litrů, dva plynové vařiče s úložným prostorem nebo 15litrovou nádrž na pitnou vodu s vestavěnou filtrací. Dále zde najdete lithiové akumulátory s kapacitou 50 Ah, 400wattový měnič napětí, nabíjecí USB sloty a další dvě plnohodnotná místa pro spánek. Pokud nepotřebujete stan  zrovna využívat nebo chcete vyrazit na cestu, jednoduše ho složíte do stylové ochranné skořápky.

Foto: Contravans

Vzadu najdete vařič a další úložné prostory

Volitelně si můžete obytňák objednat s integrovaným diodovým osvětlením vnitřku stanu, využívat energii z 50wattového solárního panelu nebo monitorovat nabíjení i toky energií pomocí Bluetooth konektivity. Pokud máte hodně spotřebičů, doporučujeme auto pořídit s příplatkovými většími bateriemi a silnějším měničem napětí.

A konečně, pokud už vlastníte tovární Ford Transit Connect s dlouhým rozvorem a sedmi místy k sezení, který v Česku vyjde na necelých 700 tisíc korun, můžete si tuhle vestavbu dokoupit za v přepočtu 360 tisíc korun. Má to však háček, firma Contravans sídlí v severoamerickém Coloradu. A to je od nás trochu z ruky.

Reklama

Načítám