Hlavní obsah

Čínský podnikatel zaplatil své auto pytli plnými drobných

Foto: LIANHE WANBAO

I mince jsou peníze, tak proč jimi nezaplatit... třeba auto?

Až příště najdete pod gaučem, v bundách nebo na dně tašky drobné, pečlivě si je uschovejte. Jednou byste si za ně totiž mohli koupit třeba nové auto. Jen prodejce z vás asi úplně nadšený nebude, ale rozhodně to bude velká legrace. Jen to přepočítávání stovek a stovek mincí bude hodně náročné a může trvat i několik dní.

Článek

Některé příběhy ze světa nás opravdu baví. Zrovna jako ten, o který se dnes s vámi podělíme. Odehrál se v Číně, kde se dle všeho stále najde dost lidí, kteří tak úplně nevěří bankám a své těžce vydělané peníze si shromažďují doma. No, na jednu stranu se nedivíme, ale mít doma pytle plné opravdu drobných mincí, to už hraničí s paranoiou. Ale i drobné jsou platným platidlem, ačkoliv je fakt, že ne každý obchodník by takové kvantum kovu přijal. Ovšem podnikatel, jenž se rozhodl, že si za to vše koupí auto, jednoho našel.

Prodejce, který všechny ty mince přijal, sídlí ve městě Cangzhou v provincii Hebei a vše se odehrálo jen před několika málo dny. Bohužel z videa není jasné, o jakého konkrétního prodejce jde. Podle všeho to bude s největší pravděpodobností autobazar, a dotyčný zákazník si tak pořídil nějakou ojetinu, ale to bohužel jen odhadujeme. Prodejci a jeho kolegům přivezl 66 pytlů plných drobných, jejichž přepočítávání zabralo několika lidem 3 dny. Dotyční museli mít nepochybně velký smysl pro humor a hodně pevné nervy.

V těch 66 pytlích bylo v přepočtu asi 435 000 Kč, což ale nakonec na vysněné auto nestačilo. Zaplatila se tím záloha a dalších asi 200 000 Kč musel poslat z bankovního účtu, který, jak se následně ukázalo, přece jenom má. Proč si ty peníze neuložil na účet, a hlavně jak dlouho a proč je doma schraňoval? To opravdu netušíme. Je ale neuvěřitelné, že se někomu vůbec podařilo takovou sumu v drobných našetřit. Pokud ale máte doma podobnou zásobu, dejte dobrý pozor. Jak už jsme řekli, ne každý obchodník je ochoten takovou sumu v mincích přijmout. Raději s těmi drobnými čas od času zajděte do banky, budete v klidu a nebudete se muset řešit transport těžkých pytlů. Ostatně, zajímalo by nás, kolik to vlastně celé vážilo.

Reklama

Související témata:
Mince
Načítám