Hlavní obsah

Bugatti Chiron Sport na operák? Leasing dotažený do extrému

Foto: Bugatti

Tak tenhle mazel může být na dva nebo tři roky vaším denním autem. Stačí jen uzavřít smlouvu o operativním leasingu a mít hodně, ale opravdu hodně peněz

Autům na operativní leasing sice pšenka masivní slávy odkvetla, nicméně i tak jde pro mnoho firem o nejekonomičtější řešení jejich vozových parků. Zatímco soukromníci už takové výhody nemají, společnosti nebo živnostníci se stále mohou dostat k zajímavým nabídkám. Jednou takovou je pronájem supersportu Bugatti Chiron Sport, který jede až 420 km/h. Jenže měsíční splátka působí naprosto strašidelně, zvlášť když ji srovnáme s operákem na nějaké normální auto.

Článek

Doby, kdy se soukromníci mohli těšit z velmi výhodných operativních leasingů, odvála realita korodujících nechtěných ojetin za ploty bazarů, nicméně pro mnoho firem zůstal dlouhodobý pronájem jediným efektivním nástrojem pro provoz motorizovaných flotil. Typickým vozidlem, které se často stává hitem nabídek, je Škoda Octavia, ale co když si chcete „leasnout“ Bugatti Chiron Sport, který jede až 420 km/h? Držte si peněženky, tohle je finanční uragán a dost možná nejdražší operativní leasing na světě!

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Sport jede rychlostí až 420 kilometrů za hodinu, což zní fakt dobře

Díky chlapíkovi jménem Brooks Weisblatt, který vyrazil do jedné exkluzivní prodejny vyhandlovat svoje Ferrari za Bugatti, máme data, jak takový leasing na jedno z nejrychlejších aut světa může vypadat. A hlavně na kolik vyjde.

Tak nejprve musíte na supersport se základní cenou 75 milionů korun složit zálohu ve výši 8,3 milionu korun a pak si vybrat, jestli smlouvu uzavřete na dva nebo na tři roky. Pokud si budete chtít extrémně rychlé bugatti užívat 24 měsíců, vyjde vás každý měsíc zábavy na 1,5 milionu korun. Jestliže uzavřete 36měsíční kontrakt, pak si připravte pravidelnou splátku ve výši 1,2 milionu korun.

Foto: Bugatti

Dva roky s Chironem Sport vás bez započtení zálohy vyjdou na zhruba 36 milionů korun. Tři báječně rychlá léta pak stojí přes 43 milionů korun

Pronájem má samozřejmě svá omezení. Mezi to zásadní patří, že každý rok smíte najet jen něco lehce přes 4 000 kilometrů. Na druhou stranu velmi nákladný servis máte zahrnutý v ceně.

A co že za ty neskutečné peníze dostanete? Hodně karbonu, závodní podvozek, zrychlení z nuly na sto za 2,4 sekundy a maximálku 420 km/h. Do toho vás může hřát pocit, že máte klíčky od unikátu s pohonem 4x4, sedmirychlostním automatem a s osmilitrovým motorem W16 se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1 500 koní. Pokud se vám vůz zalíbí, můžete si jej po ukončení leasingu za předem stanovenou částku odkoupit.

Foto: Bugatti

Výkon 1 500 koní je prostě pádný argument, ale ta cena... Co vaše konto, zvládne to?

Jak vypadá pro porovnání kalkulace na oblíbenou Škodu Octavia Combi? Zabrousili jsme na stránky společnosti Leaseplan a sestavili si nabídku pro podnikatele. Solidně vybavená verze s motorem 1,5 TSI (150 koní) a šestikvaltem vyjde měsíčně při tříletém nájmu s celkovým nájezdem nejvýše 15 000 kilometrů za rok na necelých 10 500 Kč s daní.

Foto: Škoda Auto

Za jednu měsíční splátku na Chiron byste pořídili plně vybavenou Octavii Combi RS (cca 1,15 milionu korun) a ještě by vám zbylo

Pokud byste si chtěli vyhodit z kopýtka a za stejných podmínek si leasnuli třílitrovou Toyotu GR Supra s plným servisem a všemi pojistkami, připravte se s nulovou zálohou na měsíční výdaje ve výši 31 053 Kč s DPH. Nebo pokud složíte předplatbu 386 059 Kč, tak po vás pronajímatel bude chtít každý měsíc jen 18 078 Kč s daní.

Foto: Jakub Misík

Toyota Supra na operák vyjde měsíčně asi na 30 tisíc s daní, což je dost peněz, ovšem ve srovnání s bugatti...

Jestliže fandíte spíše elektřině, našli jsme Teslu Model S od Protech-e, kterou při uzavření kontraktu na 12 měsíců a nejvýše 15 000 kilometrů můžete řídit za 60 258 Kč (včetně DPH) měsíčně.

Jakkoli vám tyto ceny mohou přijít bizarní, určitě nemají na extrémně šílený nájem, který čeká zájemce o zbrusu nový a superrychlý Bugatti Chiron Sport. Tak co, už pro něj jedete?

Reklama

Načítám