Hlavní obsah

Bizarní povozy na Nürburgringu v jednom videu

Foto: YouTube - Auto Addiction

Podivné stroje na legendárním okruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Nürburgring je zvláštní místo. Jeden z nejnebezpečnějších okruhů světa se stal modlou pro všechny motoristické nadšence a dny vyhrazené volnému ježdění bývají nezřídka narvané k prasknutí, zatímco místa kolem trati jsou obsazena fotografy a kameramany. A ti občas zachytí hodně zajímavou podívanou.

Článek

Směs typických aut na Nürburgringu je z drtivé většiny tvořená sportovními vozy všech cenových a výkonnostních kategorií. Je tu záplava starších BMW, hromada hot-hatchů od Golfu GTI po Mégane R.S., ale samozřejmě nechybí ani spousta porsche, popřípadě jaguarů, caterhamů, ferrari a dalších. Jenže potom se tu a tam najde někdo, kdo vytáhne na Ring zcela nečekaný a zcela nepatřičný stroj.

Celou přehlídku divných aut a dalších povozů na legendární trati zachytil YouTube kanál Auto Addiction do jediného delšího videa. Občas je až k nevíře, co lidé na proslulou Severní smyčku vytáhnou. V hromadě nepatřičných strojů se objevuje třeba pick-up Chevrolet C10 ze šedesátých let, pohřebák Audi, Fiat 500 v přestavbě na tříkolku pro patnáctileté, dodávka od DHL, skútr Vespa, obytňák Mitsubishi, limuzína Lincoln nebo kombi Peugeot, ze kterého někdo vystrkuje pozadí.

Chvílemi je to hodně divná podívaná, ale v mnoha případech, zejména u starých amerik nebo u Multiply, musíme ocenit srdnatost majitelů. Přece jenom je jejich jízda ohromným zpestřením v záplavě tradičních sporťáků.

Reklama

Související témata: