Hlavní obsah

Autem k moři, letní vedra a BMW na chov – Týden v Garáži

Foto: Od čtenáře

Tato fotka nám přišla loni v rámci speciálu o letních autech našich čtenářů. K tématu se hodí, myslím, perfektně

I tuto sobotu vám přinášíme krátký souhrn toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího, co uplynulý týden přinesl. Otevřeli jsme třeba téma cestování autem k moři – a to nejkratší možnou cestou. A máme toho ještě mnohem víc.

Článek

Vydáte-li se k moři co nejúspornějším způsobem, máte možnost vykoupat se už 430 kilometrů od našich hranic, a sice v Polsku či Německu. Samozřejmě to nejsou nejoblíbenější dovolenkové destinace, ale pokud vás tlačí čas či peníze, najdete tu slanou vodu, pláž a snad i trochu toho sluníčka – co víc koneckonců chtít.

Právě autem pak k moři letos vyrazí přes 43 % našich čtenářů. Po letech, kdy stále více Čechů volilo pro cestu k moři leteckou dopravu, koronavirus částečně změnil způsob, jakým cestujeme, takže z ankety, ve které hlasovalo bezmála 15 000 čtenářů, vyplývá auto jako nejoblíbenější způsob dopravy. Druhá nejčastější možnost pak byla, že žádné moře nebude – 39 % čtenářů prý zůstává doma. V komentářích pod článkem se mimochodem objevilo i pár dalších zajímavých „koupacích“ destinací, takže pokud stále váháte, zkuste mrknout tam.

Vyrazíte letos k moři?
Ano, autem po vlastní ose
43,9 %
Ano, letecky
13,5 %
Ne, zvolím jinou destinaci
6,4 %
Ne, zůstanu doma
36,2 %
Celkem hlasovalo 24397 čtenářů.

Pokud se rozhodnete vyjet do zahraničí, mohl by se vám hodit přehled povinné výbavy v zemích Evropy. V každém případě nevynechte ani informace týkající se horka v autě. Věděli jste, že na ohrožení života dítěte stačí i 10 minut v autě na sluníčku? Nebo že dehydratace je za volantem podobně nebezpečná jako alkohol? Teď už to víte.

Foto: Štefan a Alena

Karavan „za 15 tisíc“, který si svépomocí přestavěl jeden z našich čtenářů

Ale urodila se nám během týdne i jiná témata. Slyšte třeba příběh čtenáře, jenž si kompletně (a skutečně „od podlahy“) rekonstruoval obytný karavan, pořízený za pouhých 15 tisíc korun. Náš expert na ojetiny Dalibor se potom rozepsal o tom, jak si jednu ojetinu sám koupil – cesta za tím „správným“ bavorákem, kterého si nechá na dlouhé časy, byla spletitější, než by se mohlo zdát.

Navštívili jsme taky Veteran muzeum Kuks, vyzkoušeli novou Škodu Kodiaq po faceliftu a byli jsme u toho, když se Škoda 100 L vydražila v aukci za bezmála dva miliony korun. Její novopečený majitel měl však dobrý důvod, proč do zdánlivě obyčejné „stovky“ tyhle peníze investovat.

Reklama

Související témata:
Načítám