Hlavní obsah

Mercedes G projde nejzásadnější proměnou ve svém životě

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejzásadnější modernizace slavného géčka, nejdéle vyráběného osobního modelu Mercedesu, se rychle blíží. Nyní se poprvé ukazuje interiér, kde téměř nezůstal kámen na kameni.

Článek

Když v roce 1979 přišla civilní verze vojenského Mercedesu, asi nikdo nečekal, že nově vzniklé Géčko se bude vyrábět ještě v dalším tisíciletí. To však není všechno, 39 let po představení se ukáže doposud největší modernizace, kde se změní téměř všechno. Důležitou novinkou je však zcela nový interiér, kde z původního konceptu zbylo snad jen madlo před spolujezdcem a tři uzávěrky diferenciálu uprostřed palubní desky.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zbytek je ale hypermoderní a připomíná nejen třídu E, ale i budoucí Áčko, kde se již interiér také ukázal. Nechybí dvě velké obrazovky, moderní výdechy klimatizace a celkově všechny současné vychytávky. Dále jsou nová sedadla, stejně jako výplně dveří. Vlastně je to interiér, který se nám z nových Mercedesů asi líbí nejvíce, jen si nejsme úplně jisti, zda se tak úplně hodí k rustikálnímu charakteru auta.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vnější vzhled auta je však stále tajemstvím, nečekejme však nic převratného, protože Géčko je ikonické právě oním vzhledem. Bude to tedy drobné vybroušení, které z auta udělá opět ten stroj, na který lidé po celém světě nedají dopustit. Pod kapotou očekávejte všechny nejnovější motory, naftové i benzinové šestiválce, osmiválec a dvanáctiválec.

Reklama

Načítám