Hlavní obsah

Mercedes G projde nejzásadnější proměnou ve svém životě

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejzásadnější modernizace slavného géčka, nejdéle vyráběného osobního modelu Mercedesu, se rychle blíží. Nyní se poprvé ukazuje interiér, kde téměř nezůstal kámen na kameni.

Článek

Když v roce 1979 přišla civilní verze vojenského Mercedesu, asi nikdo nečekal, že nově vzniklé Géčko se bude vyrábět ještě v dalším tisíciletí. To však není všechno, 39 let po představení se ukáže doposud největší modernizace, kde se změní téměř všechno. Důležitou novinkou je však zcela nový interiér, kde z původního konceptu zbylo snad jen madlo před spolujezdcem a tři uzávěrky diferenciálu uprostřed palubní desky.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zbytek je ale hypermoderní a připomíná nejen třídu E, ale i budoucí Áčko, kde se již interiér také ukázal. Nechybí dvě velké obrazovky, moderní výdechy klimatizace a celkově všechny současné vychytávky. Dále jsou nová sedadla, stejně jako výplně dveří. Vlastně je to interiér, který se nám z nových Mercedesů asi líbí nejvíce, jen si nejsme úplně jisti, zda se tak úplně hodí k rustikálnímu charakteru auta.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vnější vzhled auta je však stále tajemstvím, nečekejme však nic převratného, protože Géčko je ikonické právě oním vzhledem. Bude to tedy drobné vybroušení, které z auta udělá opět ten stroj, na který lidé po celém světě nedají dopustit. Pod kapotou očekávejte všechny nejnovější motory, naftové i benzinové šestiválce, osmiválec a dvanáctiválec.

Reklama

Načítám