Na tento test jsem čekal celé čtvrtstoletí. Nepřeháním. Mé náctileté já němě zíralo na nový katalog pro rok 1998, kde jednu z hlavních rolí hrála zbrusu nová M5 o výkonu 400 koní! Tu číslovku jsem si tehdy musel přečíst několikrát… Zastínila nejen necelých 350 koní Alpiny z velmi spřízněné stáje, ale také veškerou konkurenci německých übersedanů.
Už v příštím roce se objeví na startu prestižních závodů a snad i jako první pod šachovnicovou vlajkou. Americký Ford poprvé ukazuje závodní Mustang pro okruhovou kategorii GT3 a nechává nás užívat si hrubiánský řev výkonného osmiválce. Technické informace si inženýři z Ford Performance zatím nechávají pro sebe, ale připravují se i na start v Le Mans.
Zdá se vám tohle 35 let staré Volvo 740 kombi nezajímavé? Chyba! V roce 1988 si jej jako nové pořídil herec Paul Newman a následně z rodinného dostavníku udělal nenápadnou střelu, o čemž svědčí výkonnější motor a snížený podvozek.
Poslední březnový víkend je tu. Čeští řidiči už netrpělivě přezouvají na letní pneumatiky, a proto jsme se v uplynulých dnech věnovali jarní přípravě auta. Radíme vám, jak bezpečně a technicky správně přezout na letní pneumatiky a jak bezchybně vyčistit vaše auto od soli. Současně vám přinášíme výsledky testů letních pneumatik v rozměru 205/55 R16 a nezapomínáme ani na tradiční testy.
Nekonečný příběh postupného odhalování nástupce Lamborghini Aventador, prozatím pojmenovaného kódovým označením LB744, pokračuje. Slavná automobilka ze Sant’Agata Bolognese odhaluje další díly skládačky – tentokrát jde o přístrojový panel, přes který bude možné regulovat temperament zuřícího býka.
Kempujete hlavně kvůli zážitkům a současně obdivujete historická auta? Ve Velké Británii se objevil na prodej stylový obytňák zakládající na kultovní francouzské dodávce Citroën HY. V minimalistické obytné zástavbě disponuje spaním pro dvě osoby a tím nejdůležitějším vybavením. Tenhle konkrétní se už sice prodal a míří k novému majiteli, ale pro spoustu dalších nadšenců je zajímavou inspirací.
Reklama