Hlavní obsah

Zákazníci se soudí s Porsche, že je oslepují odlesky palubky

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může to znít jako vtip, ale vážně je to tak. V USA zažalovali zákazníci Porsche za to, že palubní deska se na přímém slunci příliš leskne a odraz oslepuje posádku. Pokud si tedy kvůli tomuto koupíte sluneční brýle, Porsche vás odškodní!

Článek

USA je země neomezených možností a bizarních soudních sporů. V jednom z nich zažalovali zákazníci automobilku Porsche za to, že některé části palubní desky vytvářejí při přímem slunečním svitu ostré odrazy a tím oslepují řidiče. Musejí si tedy koupit polarizované brýle. Jedná se o vozy z let 2007 až 2016 s palubní deskou v barvách Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey nebo Sand Beige.

Výsledkem je, že pokud musíte na svém voze podniknout úpravy ke snížení odlesku, anebo si koupíte polarizované brýle, Porsche vám jako odškodné dá 50 až 175 dolarů, tedy v přepočtu asi 1100 až 3800 Kč. Existuje dokonce internetová stránka, kde se o této události dozvíte vše. Třeba to, že odškodné za brýle můžete dostat jen do 21. září. Otázkou je, kdo z majitelů Porsche by tohle dobrovolně dělal. Zní to totiž celé trochu hloupě.

Reklama

Načítám