Hlavní obsah

Víme, jak se budou jmenovat budoucí škodovky! Pro milovníky spalovacích motorů máme dobré zprávy

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli nás Škoda Auto poslední dobou několikrát převezla, nyní jsme našli něco i my. Objevili jsme potenciální názvy chystaných SUV škodovek se spalovacími a elektrickými motory, ale také nové slovní spojení, které doplňuje populární frázi Simply Clever užívanou pro praktické vychytávky. A víte, že až donedávna bylo logo elektrických RS nechráněné?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Škoda Auto nás za poslední dobu dokázala několikrát přechytračit, a to nejen Prediaqem a Sharyaqem, z nichž se vyklubali maskoti pro zápas NHL hraný v Praze, ale i kompaktním elektromobilem Epiq, jejž představila namísto očekávaného Elroqu. Nyní jsme však odhalili jedno z jejích pečlivě střežených tajemství my, a to nově registrované názvy modelů Škoda a dvě nová slovní spojení.

Po Epiqu tak může přijít model Škoda Eriq, Škoda Eryq, Škoda Epoq, Škoda Krisq, Škoda Kwiq, Škoda Kymaq, Škoda Kramiq, Škoda Kylaq, Škoda Kariq, Škoda Kyroq. Některé známky mohou být registrované jako ochrana proti záměně se známými modely, stejně dobře se však mezi nimi mohou ukrývat názvy pro budoucí modely.

Foto: Škoda Auto

Epiq je nejnovějším přírůstkem do rodiny elektrických SUV Škoda. Jaké názvy budou nést další modely, které ho budou následovat?

Zejména Kyroq je možná reálný, protože přihláška na něj byl podaná teprve před měsícem. Připomeneme, že písmenem K začínají a písmenem Q končí SUV modely Škoda se spalovacími/elektrifikovanými motory, zatímco E a Q patří plně elektrickým SUV modelům.

Zajímavé je také slovní spojení, které může doplnit známé Simply Clever. Zní SimplyMono a vztahuje se k autům a jejich příslušenství. Nově se také objevilo spojení Drive your Story, které výrobce možná užije pro marketingové účely.

Foto: Škoda Auto

Registrované logo Škoda Auto pro modely RS.

Logo elektrických modelů RS, respektive VRS nabízející stříbrné lemování a zelené V, je sice už známé, nicméně automobilka o ochrannou známku na jeho vizuální podobu pro EU požádala teprve v říjnu loňského roku, přičemž k zapsání došlo až na konci ledna letošního roku. Do té doby bylo toto již používané logo obrazově nechráněné.

Jak jsme tedy uvedli, výrobce si občas registruje názvy jen pro sichr, nicméně vzhledem k tomu, jaké novinky chystá a kolik názvů registroval, je dosti pravděpodobné, že některé z uvedených a dosud nezveřejněných jmen Škoda Auto skutečně užije, byť to může být třeba na jiných trzích.

Reklama

Načítám