Hlavní obsah

Horká novinka Škoda se poodhalí už za týden! O jaké auto půjde?

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. března proběhne tisková konference, kde bude Klaus Zellmer, současný šéf mladoboleslavské automobilky, referovat o loňských ekonomických výsledcích. Nás ale víc zajímá, co bude říkat o strategických plánech do budoucna – v nich bude totiž ukryto nejedno překvapení.

Článek

Záplava novinek z Mladé Bosleslavi pokračuje! Loni jsme se dočkali představení nového SuperbuKodiaqu (kterými se již brzy svezeme, abychom vám mohli podat zprávu, jestli to čekání stálo za to) a modernizace sourozenců Scala a Kamiqelektrického Enyaqu iV, zkraje letošního roku došlo na vylepšení bestselleru Octavia. A tím Škodovka rozhodně nekončí, protože na dveře již klepe další horká novinka!

Na tu nás automobilka zatím jen láká krátkým videem, kde si můžeme udělat hrubou představu, a tušíme, že ani za týden se nedozvíme přehnané množství detailů. Ale to ani moc nevadí, protože my už stejně víme, oč jde. Jestli se chcete nechat překvapit, tak už dál nečtěte…

Škoda Elroq teaser.Video: Škoda Auto

Tou novinkou bude s největší pravděpodobností již dříve avizované elektrické SUV Elroq, v podstatě auto velikosti Karoqu s elektrickým pohonem. Kratinké video jasně ukazuje na příď v novém designu Modern Solid, který jsme si mohli prohlédnout poprvé v dubnu 2022 na konceptu velkého SUV Vision 7S. Nyní se na Elroqu dočkáme jeho produkční formy.

Foto: Škoda Auto

Škoda Elroq se již vlastně částečně ukázala před časem při prezentaci nového designového směru Modern Solid.

Není také žádným tajemstvím, že se tato nová tvář škodovek objeví postupně na všech chystaných elektrických modelech. Do roku 2026 se jich představí hned šest: kromě Elroqu a velkého SUV, ztělesňujících produkční podobu Vision 7S (v podstatě elektrický Kodiaq), je v plánu také malý dostupný model s cenovkou do 25 tisíc eur (cca 600 tisíc korun) vycházející z konceptu VW ID.2all, elektrická verze Octavie Combi a rozsáhlá modernizace Enyaqu v obou karosářských variantách.

Foto: Škoda Auto

Všechny připravované elektrické novinky od Škodovky hezky pohromadě.

Určitě byste se o Elroqu rádi dozvěděli více, ale moc toho na veřejnost neproniklo. Očekávejte SUV o velikosti cca 4,4 metru, postavené na modulární platformě MEB, což by mělo znamenat techniku převzatou z Enyaqu (výkon 180 koní, baterie o kapacitě 62 kWh nebo 82 kWh pro dojezd 400-600 km) a cenovka začínající pod milionem korun.

Foto: Škoda Auto

Socha, která poodhaluje design chystané Škody Elroq.

Ale víc toho vážně nevíme ani nehádáme. Novinka by každopádně měla začít sjíždět z mladoboleslavské výrobní linky ještě letos, takže na další informace jistě nebudeme čekat dlouho…

Těšíte se na představení Škody Elroq?
Jsem zvědavý!
25,3 %
Uvidíme, třeba překvapí.
6,6 %
Vůbec mě nezajímá!
68,1 %
Celkem hlasovalo 3943 čtenářů.
Načítám