Hlavní obsah

Sharyaq a Prediaq. Škoda odhaluje nové speciální vozy pro propagaci NHL v Praze

Foto: Škoda Auto

Modely Sharyaq (vlevo) a Prediaq

Český internet se hemží informacemi o nově zaregistrovaných ochranných známkách automobilky Škoda Auto na modelové názvy Sharyaq a Prediaq. Ne, nemusíte se bát, protože mladoboleslavská automobilka je nepoužije pro budoucí elektromobily. Dnes uvádí věci na pravou míru a představuje dvojici hokejových maskotů pro nadcházející zápasy NHL v Praze.

Článek

Už od odhalení Škody Kodiaq česká značka čelí kritice a posměchu lidí kvůli modelovým jménům vozů SUV s charakteristickým písmenkem „Q“ na konci. Elektriq, Bateráq nebo Kardiaq. Smyšlená jména modelů, jaké Češi vymýšlí každou chvíli. Když se však objevily zprávy o nově zaregistrovaných jménem Sharyaq a Prediaq, všichni jsme trochu znejistili.

Škodovka nově zaregistrovanými ochrannými známkami s kontroverzními jmény vyvolala pozdvižení, ale my už víme, že jsme tomu sami naletěli. Mysleli jsme si, že se tak budou jmenovat připravované elektromobily, ale automobilka teď uvádí věci na pravou míru. A představuje nový Sharyaq a Prediaq jako dvojici zábavných propagačních vozů pro nadcházející hokejové zápasy v Praze.

Foto: Škoda Auto

Škoda Sharyaq vzdává hold hokejovému týmu San Jose Sharks

Už brzy se totiž v Praze odehrají zápasy zámořského šampionátu NHL, a protože hokej je jedním z nejdůležitějších pilířů sponzoringové strategie značky Škoda, pochopitelně nebude chybět ani u takto důležité události. Dnešním dnem pak startuje roadshow obou novinek po českých městech, přičemž oba vozy budou následně k vidění před pražskou O2 Arenou v den zápasů.

Základem veselých novinek přitom jsou modely Kodiaq a Enyaq, symbolizující jednotlivé hokejové týmy. Ve dnech 7. a 8. října se v Praze utkají hráči týmů San Jose Sharks a Nashville Predators, čemuž odpovídají barvy, symboly i stylizování obou vozů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Prediaq pak oslavuje soupeře z týmu Nashville Predators

Ze dvou nově zaregistrovaných ochranných známek Škodovky tak nebudou budoucí elektrické modely, ale přijíždějí na svět jako vtipná a nápaditá ukázka, jak Čechy nalákat na příjezd hokejových hvězd NHL Global Series. Jaký z nových maskotů z Mladé Boleslavi se vám líbí víc?

Jaký ze Škodováckých maskotů hokejových týmů NHL je ten váš?
Škoda Enyaq iV za San Jose Sharks
77 %
Škoda Kodiaq za Nashville Predators
23 %
Celkem hlasovalo 1142 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Hokej
NHL
Načítám