Hlavní obsah

V Mostě pojedou formule 1, důležitý sponzor prohloubil spolupráci

Foto: ORLEN Benzina

Olejářská firma ORLEN Benzina prohlubuje spolupráci s mosteckým autodromem.

Pokud vám nedají spát vytočené formulové motory, stavte se v Mostě o víkendu pátého a šestého srpna. V rámci ESET V4 Cupu se budou po mosteckém okruhu prohánět monoposty F1, F2 nebo IndyCary. A to není z mosteckých akcí pochopitelně vše.

Článek

Než se ale začnete těšit na Hamiltona nebo Verstappena, musím vás upozornit, že zmíněné formule budou ročníky od 1992 výš, na současné monoposty bohužel nedojde. Jestli máte raději aktuální motorsportovou zábavu, v Mostě pro vás budou mít dva vlastně už tradiční vrcholy sezony. Tradičnější jsou přece jenom trucky, ty se pojedou 25.-26. srpna (loňský ročník byl jubilejní třicátý), velmi se však etabluje i mistrovský šampionát superbiků, na ten se můžete těšit již 28.-30. července.

I letos se však bude v Mostě slavit důležité výročí, samotný autodrom totiž bude mít čtyřicet let! Během zimy proběhly na okruhu další úpravy, jednou z těch nejviditelnějších je samoobslužná čerpačka ORLEN Benzina. A právě tento partner – známý také z Formule 1 – prohloubil s Mostem spolupráci. Dobrá zpráva pro české fanoušky, zaslechli jsme totiž něco o tom, že by se díky ORLENU mohl v Mostě objevit i vůz F1. Možná rovnou ten nejnovější!

„Mám velkou radost, že můžeme podporovat aktivity v automobilové oblasti a motoristickém sportu. Rozhodli jsme se tedy, že ve spolupráci s mosteckým autodromem budeme pokračovat i v letošní sezoně,“ řekla Anna Ziobroń, ředitelka sponzoringu skupiny ORLEN Unipetrol. „Autodrom Most je i díky našim partnerům ve špičkové kondici a je připravený hostit významné světové šampionáty, třeba včetně prestižního Mistrovství světa superbiků,“ nechal se slyšet Josef Zajíček, předseda představenstva Autodrom Most.

Foto: Garáž.cz

Přímo v areálu okruhu v Mostě vyrostla čerpací stanice ORLEN Benzina, pro kvalitní palivo tak nebudete muset jezdit daleko.

ORLEN se do podpory českého motorsportu vůbec obul, nově spolupracuje také s týmem Janík Motorsport, který mimo jiné nastupuje s Hyundai Elantra N TCR v šampionátu TCR Eastern Europe. „Na novou spolupráci jsme velmi hrdí. Důležitá je pro nás i z toho důvodu, že nás propojuje s ORLEN Team Academy, díky níž jsme se dostali k mladému pilotovi Karolu Czepielovi,“ zmínil důležitou jezdeckou posilu Václav Janík, majitel týmu.

Právě Vašek nám v Mostě ukázal svoji novou okruhovou zbraň, která umí s vnitřnostmi velmi slušně zahýbat… O tom ale zase někdy příště!

Reklama

Načítám