Hlavní obsah

Rallye Šumava Klatovy 2023: Program, trasa a veškeré informace k druhému podniku Mistrovství ČR v rallye

Foto: Václav Pech

Už o víkendu 21. - 23. dubna se jede legendární Šumava! Bude domácí prostředí nejvíc svědčit Vaškovi Pechovi, nebo o sobě dá zase vědět Honza Kopecký, kterému první soutěž na Valašsku úplně nevyšla?

Článek

Letos je to už sedmapadesátý ročník jedné z nejtradičnějších českých soutěží. K největším favoritům bude určitě patřit Václav Pech, pro něhož je Šumava vlastně domovským závodem. Se svým letitým Fordem Focus WRC sice nemůže promlouvat do celkového pořadí v šampionátu, o první místo na Šumavě se však bezesporu popere. Možná trošku zvláštní situace, ale populární „Ašín“ zkrátka jezdí s autem, které ho sice baví, ale republikové body s ním sbírat nemůže.

To určitě není případ Honzy Kopeckého s nejnovější Škodou Fabia RS Rally2, který na Valašce prohrál nejen s Pechem, ale docela překvapivě i Filipem Marešem se starší specifikací Fabie. Několikanásobný mistr republiky bude chtít na Šumavě třetí místo z úvodu sezony určitě vylepšit.

Foto: pamk.cz

Rallye Šumava Klatovy 2023.

Kdy se jede Rallye Šumava Klatovy 2023

Letošní sedmapadesátý ročník populární soutěže se jede od pátku do neděle 21. - 23. dubna 2023.

Harmonogram Rallye Šumava Klatovy 2023

Čtvrtek 20. dubna: Zahájení seznamovacích jízd

Pátek 21. dubna: Administrativní přejímka a odpolední rychlostní zkouška Klatovský okruh

Sobota 22. dubna: Sedm rychlostních zkoušek

Neděle 23. dubna: Čtyři rychlostní zkoušky

Kde se jede Rallye Šumava Klatovy 2023?

Závodit se bude v Klatovech a okolí. Na posádky čeká celkem dvanáct rychlostních zkoušek v celkové délce 147 km, i s přejezdy pak soutěžáci absolvují přes pět set kilometrů.

Slavnostní start proběhne v pátek 21. 4. od 10:30 na klatovském náměstí, první rychlostní zkouška – populární Klatovský okruh – odstartuje o půl páté.

Opravdu závodit se začne v sobotu, kdy na posádky čeká znovu Klatovský okruh, a potom už to jde v rychlém sledu – rychlostní zkoušky Sluhov-Střítež, Vlastějov-Keply, Skelná Huť - Svatá Kateřina, po servisu pak následují druhé průjezdy.

Na neděli pak zbyly Mokrosuky-Velhartice a Sobětice-Křížovice, opět ve dvou průjezdech a znovu odděleno servisní zastávkou.

Mapy všech rychlostních zkoušek i diváckých míst najdete na stránkách pořadatele.

Pojedou i historici!

Samozřejmě se všichni těšíme na souboje Pecha, Kopeckého, Mareše, Stříteského nebo Březíka, na Šumavu však dorazí i historici. Ti mají o něco kratší program, pojedou jen v pátek a sobotu. Na asi divácky nejvděčnějším Klatovském okruhu je však potkáte v obou dnech.

Vstupenky

Právě na několikrát zmíněný Klatovský okruh si můžete pořídit i jednorázový vstup za dvě stovky, pokud byste si vyhlédli konkrétní rychlostní zkoušku, připravte si 150 Kč, vstup do servisní zóny přijde na 70 Kč. Pro největší fanoušky je připraven vstup na všechny tři dny za pětistovku, víkendový program stojí 400 Kč.

Reklama

Načítám