Hlavní obsah

Věděli jste, že existují lodě s motory Ferrari? Na prodej je vzácná Riva Ferrari 32!

Foto: RM Sothebys

Motorový člun Ferrari Riva pohání dva osmiválce se společným výkonem 780 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské motorové čluny Riva jsou už celé roky synonymem pro vytříbený styl, rychlost a čistou krásu. Jen ve čtyřiceti z nich se ale za celou jejich historii objevily motory Ferrari. A teď je jedna Riva Ferrari na prodej!

Článek

Vzhledem k tomu, kolik stojí motorové čluny Riva obecně a kolik stojí Ferrari postavené na zakázku, jeví se Riva Ferrari 32 z roku 1990 jako výhodný nákup. Bude ji dražit společnost RM Sotheby’s v aukční síni ve Fort Lauderdale na Floridě a očekává se, že se prodá za 100 až 150 tisíc. Dolarů, samozřejmě. Tedy 2,3 až 3,4 milionu korun. Jak říkáme, výhodný nákup!

Zvlášť když za svoje peníze dostanete hned dvoumotorový člun s délkou bezmála deset metrů v nezaměnitelném červeném laku Rosso Corsa, s emblémy Ferrari na bocích a dokonalým tvarem. Vypadá agresivně, stylově a má přesně ten správný vintage vzhled, kdy ostatní neví, jestli je to úplně nová věc vyvedená jako retro, nebo stará, ale v tak vynikajícím stavu. Ten černý spoiler je bůhví k čemu, ale vypadá efektně, nemyslíte?

V otevřeném interiéru najdete dvě kožené bílé sedačky s prošíváním, zadní bíločernou lavici a v dlouhé štíhlé přídi je miniaturní ložnice s rudě potaženou postelí. Snad pro případ ztroskotání.

Absolutně cool je pak palubní deska plná analogových přístrojů. Kromě kompasu a rychloměru jsou všechny budíky zdvojeny, protože Riva 32 je přece dvoumotorová. Takže dva otáčkoměry, dvojité ukazatele teploty vody, oleje a tlaku oleje. Kožený černý volant vypadá jak tuning, ale je to originál Riva. Emblém Ferrari pak najdete alespoň na palubní desce. Stereo systém Clarion s přehrávačem CD a rádiem je pak povinností, co by to bylo za plavbu bez muziky.

No a teď konečně k těm motorům… Dva osmiválce Vulcano 400 mají každý výkon 390 koní, každý má svou převodovku Borg Warner a na konci hřídele není diferenciál, ale vrtule. A jestli vám teď srdce zaplesalo a říkáte si, že Riva Ferrari 32 bude rychlá, pak nebudete jistě zklamáni. Maximálka 100 km/h je totiž na vodní hladině až až.

Pokud máte vážný zájem, pak byste neměli otálet s registrací. Budete kralovat nejen v Pařížské, ale i na Orlíku.

Reklama

Související témata:
Načítám