Hlavní obsah

Policie možná má Tupacova vraha. Víte, že je na prodej BMW, v němž byl slavný rapper zastřelen? Za obrovskou sumu

Foto: Celebrity Cars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tupac Shakur, známý také jako 2Pac, je považován za jednoho z nejúspěšnějších a nejvlivnějších rapperů všech dob. Zemřel v roce 1996 v pouhých 25 letech na následky atentátu, teprve nyní má ale policie možná jeho vraha.

Článek

V noci 7. září jel Shakur v BMW, které řídil Marion „Suge“ Knight, zakladatel nahrávací společnosti Death Row Records, z boxerského zápasu. Když vůz zastavil na světelné křižovatce a šofér čekal na zelenou, přiblížil se k nim bílý Cadillac, z něhož někdo několikrát vystřelil právě na auto s Shakurem.

Slavný rapper byl čtyřikrát postřelen a o šest dní později, 13. 9. 1996, na následky zranění zemřel. Vrah nebyl dopaden.

Teprve nyní snad v tomto případu dochází k zásadnímu posunu. V pátek byl totiž zatčen Duane Keith Davis, zvaný Keefe D., jeden z posledních žijících svědků vraždy a člověk, který prokazatelně seděl v onom bílém Cadillacu. Podle Seznam Zpráv Davis ve svých pamětech uvedl, že seděl na předním sedadle spolujezdce a zbraň použitou při vraždě zasunul na zadní sedadlo, odkud podle něj padly výstřely. Tvrdí, že si pistoli do ruky vzal jeho synovec Orlando „Baby Lane“ Anderson. Ten obvinění popíral až do své smrti o dva roky později.

Dříve ale Davis o vraždě odmítal vypovídat. „Nechám si to jen pro ulici,“ odpovídal tehdy Davis na otázku, kdo ze čtyř mužů v autě byl zodpovědný za stisknutí spouště. „Prostě to přišlo ze zadního sedadla, brácho.“

Nyní ale Davise obvinil soud v Nevadě a hlavní zástupce okresního prokurátora Marc DiGiacomo ho dokonce popsal jako „velitele na místě“, který „nařídil smrt“ Shakura.

BMW, v němž byl rapper postřelen, se dochovalo dodnes. A je už dlouhé roky na prodej. Jde o černý bavorák řady 7 z roku 1996 v provedení 750iL - tedy sedan s prodlouženým rozvorem a dvanáctiválcem pod kapotou.

Auto už z pochopitelných důvodů není v autentickém stavu po majitelově vraždě. Poškozené panely karoserie a skla byly vyměněny a interiér vyčištěn už jedním z mnoha předchozích majitelů. Podle některých kritiků však tyto úpravy snižují hodnotu vozu.

Přesto je BMW k mání za astronomickou cenu, prodejce Celebrity Cars z Las Vegas za něj žádá 1 750 000 dolarů, což je v přepočtu asi 40,7 milionu korun. Třeba ho konečně někdo, pokud se případ Tupacovy vraždy opravdu posune, koupí…

Související témata:
Tupac Shakur (2Pac)
Načítám