Hlavní obsah

První auta slavných: Vin Diesel měl Chevrolet za 175 babek, na zklamání ale nemusel čekat dlouho

Foto: Universal Pictures

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte si na své první auto? Byl to životní okamžik s parádní vidinou svobody, že odteď můžete jet kamkoli a kdykoli se vám zachce. Napadlo vás však, jaká první auta měly světové celebrity a významné osobnosti? Vítejte u našeho nejnovějšího seriálu, kde vám je přiblížíme. V našem pilotním dílu začínáme Vinem Dieselem, hvězdou filmů Rychle a zběsile a Riddick.

Článek

První auto je významným životním okamžikem všech automobilových nadšenců. O nejvhodnějším prvním vozu pro novopečené řidiče bychom mohli napsat knihu, ale z našich zkušeností víme, že první vůz se vybírá spíše srdcem než hlavou. Všichni si pamatujeme, jaké bylo to naše nebo našich nejbližších kamarádů, ale přemýšleli jste někdy o tom, jakými prvními auty jezdily nejznámější světové celebrity?

Rozhodli jsme se zjistit, jaká byla první auta u filmových hvězd, slavných osobností a dalších světoznámých celebrit, abychom vám je představili. A náš nový seriál začneme jednou z nejvýraznější osobností ve světě aut, jakou je americký hollywoodský herec Vin Diesel. Pohodlně se usaďte, jdeme na to.

Vin Diesel si vydražil Chevrolet Monte Carlo za pár babek

Hollywoodský herec Vin Diesel se ve světě proslavil hlavně filmovou rolí drsňáka Dominica Toretta v legendární filmové sérii Rychle a zběsile. Nejčastěji tam jezdí na plný plyn v amerických bourácích, lásku k detroitskému železu má i v osobním životě a zřejmě nikoho nepřekvapí, že jedna z „amerik“ byla i jeho prvním autem. Tu si koupil na aukci v New Yorku, kde zahájil svou hereckou kariéru vystupováním v divadle už v sedmi letech.

Foto: Chevrolet

Filmový tvrďák Vin Diesel si jako první auto koupil Chevrolet Monte Carlo se šestiválcem a manuálem

A jakou americkou klasiku si vybral? Na aukci ve „Velkém jablku“, jak se New Yorku přezdívá, si koupil Chevrolet Monte Carlo z úplného konce sedmdesátých let. Byl to model třetí generace, vyráběné jen v letech 1977 až 1980, s 3,8litrovým šestiválcem Buick a manuální převodovkou. Vyhrál jej s nejvyšším příhozem 175 dolarů a později vzpomínal, že jej zklamal už při prvním nastartování. Z výfuku se strašně kouřilo.

Vin Diesel je americkým bourákům věrný i v dnešních dnech a ve své soukromé sbírce má celou řadu modelů, které se objevily v různých dílech série Rychle a zběsile. Dokonce mu dělá společnost i „jeho“ muscle car Dodge Charger R/T nebo desetiválcové BMW M5. V osobní sbírce, připomínající jeho hvězdnou kariéru, mu pak nechybí ani červená Mazda RX-7 z prvního Rychle a zběsile.

Reklama

Načítám