Hlavní obsah

Rychle a zběsile v kvízu: Jak se vyznáte v kultovní sérii o světě rychlých aut a pouličních závodů?

Foto: Universal Pictures

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlá auta, svět pouličních závodů i nezapomenutelné scény, jaké okouzlily spoustu automobilových nadšenců. Filmová série Rychle a zběsile určuje trendy na tuningové scéně, ovlivňuje tržní ceny spousty ikonických aut a nepřetržitě baví desítky milionů diváků. Je dobře známá i v Česku, a proto jsme pro vás připravili speciální kvíz, kde si můžete ověřit své znalosti nejpopulárnějších filmů o autech.

Článek

Projděte si náš kvíz o filmové sérii Rychle a zběsile a zkuste uspět bez jediné chybičky:

1. Legendární filmová série Rychle a zběsile začíná doslova na plný plyn, když se jako první bourák ukáže vytuněné japonské kupé. Jeho filmová role nebyla moc dlouhá, ale i díky ní se ve světě tuningu stalo velmi oblíbeným. Víte, jaké auto to je?
Foto: Universal Pictures
2. Ve druhém filmu 2 Fast 2 Furious se Brian (Paul Walker) při policejním briefingu zeptá, jaký motor je lepší pro jeho Skyline a nabídne dvě potenciální odpovědi. Vzpomenete si, jaké?
Foto: Universal Pictures
3. A pokračujeme zastávkou v Tokiu. Třetí pokračování filmové série nás přeneslo do Japonska, kde se ukázaly i radikální úpravy od tuningové společnosti Veil Side. Pamatujete si, jaká japonská ikona se ukrývá ve zběsilém bodykitu „Fortune“?
Foto: Universal Pictures
4. Dominic „Dom“ Toretto je jednou z hlavních postav celé filmové série Rychle a zběsile. Ve filmu se nejprve objevil s červenou Mazdou RX-7, ale později dával přednost autům z jiné země původu. Víte jaké?
Foto: Universal Pictures
5. S každým dalším filmem se v Rychle a zběsile objevovalo více akce. Jedním z ikonických okamžiků je přitom scéna, kdy Brian s Domem použijí dvojici matných Chargerů pro tažení obrovského trezoru ulicemi brazilského Rio de Janeira. Vzpomenete si, v jakém filmu to bylo?
Foto: Universal Pictures
6. V Rychle a zběsile se často objevuje i dům drsňáka Doma. Pamatujete si, v jakém kalifornském městě se nachází?
Foto: Universal Pictures
7. V „sedmičce“ se „dream team“ filmových hrdinů odváží ukrást exkluzivní hypersport přímo z jedné budovy mrakodrapů Etihad Towers v Abu Dhabi. Víte, jak se tenhle unikát jmenuje?
Foto: Universal Pictures
8. Hrdinové filmů Rychle a zběsile při svých misích cestují po celém světě, ale v „devítce“ jim naše planeta začala být malá. Rozhodli se tedy nahlédnout do vesmíru a pochopitelně tam „dojeli“ autem. Poznáte jakým?
Foto: Universal Pictures
9. Brian O'Conner je v naprosté většině filmů Rychle a zběsile spojen s japonskými vozy:
Foto: Universal Pictures
10. A v naší poslední otázce se vrátíme zpátky na začátek. Vzpomenete si, jak skončila následující scéna z prvního filmu?
Foto: Universal Pictures

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Kvízy na webu Garáž.cz

Zkuste si i naše další kvízy plné rozličných témat na Garáž.cz. Neotálejte a prověřte si své motoristické znalosti. S výsledky se můžete pochlubit v diskuzi pod článkem či na vašich sociálních sítích.

Reklama

Načítám