Hlavní obsah

Jak ušetřit na pojistném: Mobilní aplikace bude odměňovat bezpečné řidiče

Foto: Shutterstock / ORION PRODUCTION

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Často si stěžujeme na piráty a agresory na silnicích, upozorňujeme také na nezodpovědné a nesoustředěné řidiče. To proto, že vystupují z davu a v provozu si jich snadno všimnete. Faktem ale je, že nejvíc je na silnicích těch spořádaných řidičů, kteří svou opatrnou a rozumnou jízdou dávají základ bezpečnosti a plynulému provozu – ti si zaslouží víc než jen trochu uznání!

Článek

Pokud tedy patříte k těm, kteří jezdí s rozumem a obezřetně, dbají dopravních předpisů, vnímají dění kolem sebe a chovají se k ostatním řidičům a dalším účastníkům dopravního provozu ohleduplně – tak před vámi smekáme! Ale víte co? Myslíme si, že si zasloužíte ještě něco navíc!

To by vám mohla přinést aplikace Koopilot od pojišťovací společnosti Kooperativa. Jednoduchá mobilní aplikace na základě GPS sleduje a vyhodnocuje váš řidičský styl a podporuje vás v bezpečnosti a plynulosti jízdy a věnování se řízení. Pokud tedy nejezdíte stylem brzda-plyn, neporušujete rychlostní limity, nejezdíte v zatáčkách jako Fittipaldi a místo volantu nedržíte v ruce neustále telefon, budete v této aplikaci sbírat vysoké hodnocení.

Foto: Kooperativa

Aplikace Koopilot vás odměňuje za vzorné řidičské návyky.

Odměnou vám ale kromě nízké spotřeby paliva nebudou žádné bezvýznamné virtuální hvězdičky nebo kytičky v infotainmentu vašeho vozu, ale skutečné peníze – Kooperativa bude všechny opatrné řidiče vybavené touto aplikací odměňovat slevou z ročního pojistného na úrovni 10 až 40 % (podle hodnocení, kterého v aplikaci dosáhnete). Zástupci společnosti slibují ještě další řidičské výzvy, za jejichž splnění šoféři získají další výhody.

Foto: Kooperativa

Přidanou funkcí aplikace Koopilot je elektronická kniha jízd nebo SOS tlačítko.

Aplikace tak má potenciál vychovávat řidiče k bezpečnější a plynulejší jízdě. Další důležitou funkcionalitou je SOS tlačítko, které má podobnou funkci jako systémy integrované v moderních vozech - v případě poruchy nebo nehody ho stačí zmáčknout a dojde k odeslání veškerých údajů o poloze, řidiči, smlouvě a automobilu asistenční službě, která obratem zavolá zpět a pomůže s řešením krizové situace.

Pokud tedy máte sjednané pojištění u Kooperativy a jezdíte opatrně a s rozumem, pak by mobilní aplikace Koopilot mohla být tím správným řešením, které by vám mohlo ušetřit dost peněz.

Reklama

Načítám