Hlavní obsah

VW Polo GTI: Nenápadný malý hatchback s trumfem v rukávu

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dnes budete bavit o malých ostrých hatchbacích, pravděpodobně bude řeč hlavně o Fiestě ST a Hyundai i20N, možná ještě přihodíte nějaké to Mini… Ale Volkswagen Polo GTI moc lidí nenapadne. Má to svůj důvod, ale to ještě neznamená, že by se nad tímhle autem měla lámat hůl.

Článek

Co se týče ryze zábavných jízdních vlastností, Volkswagen Polo na výše jmenované soupeře prostě úplně nemá. Takový řidičský koncert, jako za volantem úchvatně naladěné Fiesty ST, prostě v Polu GTI nerozehrajete.

Tenhle hatchback je trochu klidnější, umírněnější, nenutí vás k jízdě na hraně, ale to neznamená, že nedovede pořádně zatáhnout, nebo občas trochu pobavit. Soustředí se ale na to, aby kromě zábavy dokonale fungoval i při běžných každodenních jízdách. Jeho interiér je na první (i druhý) pohled kvalitnější než ve Fiestě, odhlučnění je lepší a posouvání v hustém provozu je hračka - Polo GTI totiž už nedostanete jinak než s automatem. Manuál si kupovalo tak malé procento zákazníků, že nemá smysl ho dál nabízet.

V rukávu má navíc jeden trumf, který může být pro určitou skupinu zákazníků celkem důležitý. Jaký to je, to už se dozvíte ve videu.

Reklama

Načítám