Hlavní obsah

Volkswagen T-Roc Cabriolet: Crossover bez střechy budí emoce, reakce poslouchal Honza Koubek různé

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkoušel to Nissan a pohořel. Pak to zkoušel Range Rover… trochu lepší, ale pořád žádný zázrak. Volkswagen má pořádnou odvahu, že do toho jde taky. Crossover se skládací plátěnou střechou je pro spoustu lidí pořád až příliš ulítlé spojení.

Článek

Je pravda, že Nissan Murano CrossCabriolet měl jednu zásadní nevýhodu. Nejen že byl úplně první, ale především nebyl úplně hezký. Vlastně byl dost ošklivý, což se podepsalo na jeho katastrofálních prodejích. Range Rover Evoque Cabriolet byl výrazně umírněnější záležitost, navíc vzniknul z auta, které těsně kopírovalo fantastický koncept a platilo za jeden z nejhezčích crossoverů své doby.

Volkswagen T-Roc je ale přece jen z jiného těsta. Není to luxusní výrobek prémiové automobilky, naopak pochází z líhně tradičně konzervativnějších vozů. Je sice pravda, že zrovna T-Roc si kupují spíše mladší zákazníci, ale i tak je rozhodnutí udělat z něj kabriolet víc než jen odvážné.

Jestli to koncernu vyjde, to se uvidí až z prodejů. Otevřená verze není o tolik dražší než uzavřená, ve srovnatelné výbavě dělá rozdíl asi 30 tisíc korun, přičemž je ale důležitý fakt, že kabriolet existuje pouze ve dvou nejvyšších stupních výbavy a nabídka motorů je také menší než u pětidveřového uzavřeného crossoveru. Ten navíc celkem jednoduše může sloužit jako rodinné auto, zatímco u dvoudveřového kabria je rodinné použití dost kompromisní záležitost.

T-Roc Cabriolet ale přesto dokázal překvapit. Čím, to se dozvíte ve videotestu.

Reklama

Načítám