Hlavní obsah

Facelift Seatu Arona na první pohled nepoznáte, říká Honza Koubek. Vevnitř už je ale změn více

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to vlastně trochu zvětšená Ibiza, přesně jak si to zákazníci malých crossoverů přejí. Zvenčí poznáte faceliftovanou verzi jen pokud máte opravdu ostříží zrak, uvnitř je to ale úplně jiná písnička!

Článek

Seat Arona se na trhu objevil v roce 2017, je to už tedy dlouhých pět let. Některá auta ale trefí dostatečně nadčasový design, aby ani po takové době nebylo třeba zásadnějších změn. Arona dostala maličko jiná světla, přední nárazník, přemístily se přední mlhovky (za předpokladu, že si za ně připlatíte), jinak vlastně zůstalo všechno při starém. I tak ale působí svěžím a moderním dojmem, například vedle domácí Škody Kamiq má prostě šmrnc.

Hodně za něj může barevně odlišená střecha a příjemně mě překvapilo, že si za ní nemusíte připlácet, pokud zůstanete u základní bílé nebo nemetalické červené barvy, dostanete volbu barevně odlišené střechy zdarma. A navíc si můžete zvolit mezi černou a antracitově šedou.

Technicky se toho také mnoho neměnilo, už před nějakou dobou se přestal prodávat nafťák, nejsilnějším motorem zůstává čtyřválcová patnáctistovka a další volbou je litrový tříválec ve dvou výkonových verzích a ve variantě na CNG.

Důležité je, že Seat při faceliftu zapracoval tam, kde to bylo potřeba – předfaceliftová Arona totiž schytala oprávněnou kritiku za (ne)kvalitu a atmosféru v interiéru. Facelift přinesl výrazně kvalitnější materiály a úplně novou palubní desku. Ale na to už se podívejte ve videu!

Reklama

Načítám