Hlavní obsah

V Polsku vzniká šestikolový pickup od Mercedesu

Foto: Carlex Design

X-Class Exy 6x6 Concept

S tím, jak se ekonomická krize stala minulostí, vzrostl také počet těch, kteří jsou ochotni utratit i velké peníze za věci, jež se na první pohled jeví jako projev marnivosti, neřku-li naprosté zbytečnosti. Toho se rychle chytila řada designérů a úpravců, a tak světlo světa spatřila auta, která milujeme, ale víme, že je jen tak někdo prakticky nevyužije. A do jejich řad brzy přibude další...

Článek

Mluvíme hlavně o bestiích, které od tvůrců dostaly do vínku nápravy hned v trojím provedení, tedy rovnou šest kol. Už jsme vám jich několik představili a jedna má dokonce původ u nás. Tentokrát se podíváme k sousedům do Polska, kde sídlí tuningová společnost Carlex Design. Ta se nejčastěji věnuje přepracovávání interiérů, ale tentokrát se rozhodla, že připraví svůj první a opravdu velký projekt. A je zřejmé, že si Poláci ukousli zatraceně velké sousto.

Do centra jejich pozornosti se dostal Mercedes-Benz X, tedy první pickup této německé značky, který automobilka dělá ve spolupráci z Nissanem a Renaultem. Je to schopné auto, ale to, co z něj chce udělat Carlex Design, bude ještě o fous schopnější. Tedy, alespoň to tak zatím vypadá. Polský úpravce chce auto rozřezat, přidat další nápravu a velkou spoustu nových dílů karoserie. Výsledek jejich úsilí dostane řadu ochranných plastových dílů, ale také nové blatníky nebo zcela nové nárazníky.

K tomu všemu by auto mělo dostat naviják, velkou LED světelnou rampu, a hlavně šestici extrémně odolných pneumatik do terénu. Carlex Design má samozřejmě v plánu zcela přepracovat pohon auta i veškerou elektroniku. Výsledek se zatím jmenuje X-Class Exy 6x6 Concept a je v začátcích. Už teď ale firma ví, že do světa vypustí jen několik málo kusů a v tuto chvíli prý již eviduje závazné objednávky.

Máte slabost pro podobné designové, případně i funkční výstřelky? Anebo je vnímáte hlavně jako rozmar? Zapojte se do naší diskuse...

Reklama

Načítám