Hlavní obsah

V Itálii shořely stovky vozů Fiat a Maserati

Foto: Carbuzz

Požár v přístavu v Savona

Děsivý zážitek mají za sebou zaměstnanci velkého parkoviště značek Fiat a Maserati a zároveň hasiči, kteří před pár dny likvidovali požár v italském přístavu Savona. Shořelo během něj několik stovek zbrusu nových aut, které byly připraveny pro zákazníky. A za vše mohla Matka příroda.

Článek

Podle tamních novinářů došlo k mohutnému požáru 30. října chvilku před čtvrtou hodinou ranní. Až teď je ale zcela jisté, jak se to vše stalo. Všechna ta krásná nová auta značek Maserati a Fiat byla zaparkována na firemním přístavním parkovišti, kde čekala na export do zahraničí. Šlo o stovky aut a další spoustu náhradních dílů, které prý byly určeny pro trh na Blízkém Východě. Ale jak už asi víte, posledních několik dnů je velká část Itálie sužována bouřemi, lijáky a extrémním větrem.

A právě kvůli těmto jevům se v den požáru rozbouřilo moře natolik, že se vylilo na břeh. Bohužel se ho vylilo tolik, že zaplavilo všechna ta zaparkovaná auta. Slaná voda se dostala až k bateriím, přičemž některé na to reagovaly výbuchem. Z toho právě vznikl požár, který byl v důsledku velkého větru rychle rozšířen prakticky na všechna zaparkovaná auta.

Požár byl tak mohutný, že s ním 14 jednotek hasičů bojovalo dlouhé hodiny. Jakkoliv se snažili něco zachránit, nakonec byli rádi, že alespoň uhasili požár. Z aut toho bohužel nezbylo víc než stovky ohořelých zbytků. Výsledkem je škoda v hodnotě několika milionů eur a zákazníci, kteří budou muset na svá auta čekat další dlouhé měsíce. Štěstím je, že se nikomu nic nestalo. Žár byl dokonce tak velký, že bylo zničeno i samotné parkoviště.

Reklama

Načítám