Hlavní obsah

Tipy na víkend: Veterány, motorky i tuning

Foto: carsdaily

Porsche Sound Nacht

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezóna auto a moto srazů už brzy skončí, a tak máme jedinečnou příležitost si ještě užít několik posledních akcí letošního roku. O nadcházejícím víkendu se konají srazy plné historické krásy, ale pošleme vás taky do zahraničí. Své si jistě najdou i milovníci tuningu. Nezůstávejme doma, i s ohledem na stále příhodné počasí by to byla velká škoda!

Článek

1. Historic Želiv 2018

V pátek a v sobotu bude 26 posádek bojovat o poslední body do hodnocení letošního ročníku Seriálu Historic. První vozidlo v pátek vystartuje v 19.30 z rekreačního areálu Trnávka vstříc nástrahám více než stokilometrové noční etapy. V sobotu se startuje opět na Trnávce, tentokrát v 9.30 a opět bude na programu porce více než sto kilometrů. Odpolední, téměř 130kilometrová etapa startující ve 14.00, pak provede posádky okolím Lhotic a Lipnice nad Sázavou.

2. Veterama 2018 Mannheim

Od pátku do neděle se v německém městě Mannheim koná každoroční sraz a výstava historických aut a motocyklů. Organizátoři očekávají příjezd až 4 000 vystavovatelů ze všech koutů Evropy Pravidelně se sem sjíždí velmi krásná auta, která jen tak někde neuvidíte. Vstupné na jeden den stojí 14.5 eur, tedy asi 374 Kč. Můžete si ale koupit vstupné na celý víkend, které vyjde na 27,5 eur, tedy asi 709 Kč.

3. Porsche Sound Nacht

V sobotu 13.10. od 19 hodin se v Porsche Areně ve Stuttgartu uskuteční již osmá Sound Nacht. Jde o akci, na kterou se sjíždí velké množství vozů Porsche, ale i sama automobilka sem přiváží velmi zajímavé kousky přímo z muzea. V rámci akce navíc letos Porsche slaví 70 let výroby svých sportovních vozů, takže se rozhodně bude na co  koukat. Základní vstupné na akci stojí 39 eur, tedy asi 1000 Kč.

4. Ukončení veteránské sezóny Kladno

V sobotu 13.10. mají na parkovišti u kladenského autosalonu sraz historická auta nejen ze Středočeského kraje. Po 10 hodině dopolední účastníci vyrazí na pohodovou jízdu krásnou krajinou v okolí Kladna, kterou zakončí veteránskou sezónu 2018.

5. Tuning Krásno 2018

Další ročník známé tuningová sešlosti se koná v sobotu na letišti Krásno. Organizátor očekává příjezd několika desítek upravených aut a plánuje i bohatý doprovodný program v podobě motorkářské nebo kaskadérské show.

6. Závěr sezóny Octavia Cupu

Po dvanácti odjetých závodech Octavia Cupu je zde velké sezónní finále, které zavede jezdce na legendární Nürburgring. V boji o titul šampióna už zůstávají jen Tomáš Pekař a Petr Fulín jr. V pátek 12.10. startuje od 11.20 hodin volný trénink a v 15.25 kvalifikace. V sobotu 13.10. startuje první závod v 8.30 a druhý ve 13.15.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Související témata:
Načítám