Hlavní obsah

Tipy na víkend: veteránské vyjížďky i závodní speciály

Foto: incheba.sk

Autosalon Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí se sice trochu kazí, ale i tak bude nadcházející víkend plný krásných aut. Vybere si jak milovník historických aut, tak fanoušek legendárních Volkswagenů Beetle nebo ostrých závodních speciálů. Byla by škoda o to všechno přijít, proto se teple oblečte a užijte si všechna ta báječná auta. A nezapomeňte. Máte-li typ na akci, která se bude konat, pošlete nám ho!

Článek

1. 21. mezinárodní sraz New Beetle a Beetle klubu

V sobotu 4. května proběhne na nádvoří státního zámku Rájec nad Svitavou velký sraz New Beetle a Beetle klubu. Akce startuje v 9 hodin ráno a po celý den nabídne skvělou zábavu a báječnou podívanou pro celou rodinu.

2. Černokostelecké Padesátky

Černokostelecké Padesátky jsou vyjížďkou malých motocyklů do 50 ccm, vyrobených do roku 1989 v Československu. Je to setkání nadšenců a fandů starých „fichtlů“ i veteránů, a především přehlídka jejich strojů. Vyjížďka se koná v sobotu 4. května od 14.00 hod. v Kostelci nad Černými lesy a startuje v Černokosteleckém pivovaru.

3. O Pohár hraběte Chotka

V sobotu se na zámku Velké Březno  koná XVIII. ročník závodu autoveteránů. Vstupné pro návštěvníky a fanoušky závodů je zdarma. Závodu se účastní stovky historických strojů s posádkami, které dbají na dobové oblečení.

4. Zámecký vrch MANN FILTER 2019

Od 3. do 5. května se v Náměšti nad Oslavou koná tradiční závod automobilů do vrchu. Součástí závodu bude i mezinárodní pohárový závod Maverick Rescue Euro Cup. Dějištěm závodu bude 2030 metrů dlouhá trať vedoucí kolem náměšťského zámku. Divákům se představí česká špička letošní seriálu LIQUI MOLY Mistrovství České republiky soudobých a historických automobilů v závodech do vrchu a chybět nebude ani mezinárodní pohárový závod Maverick Rescue Euro Cup 2019. Pro letošní rok si pořadatelé připravili překvapení v podobě zbudování nového diváckého místa. Najdete ho u přechodu tratě u zámku, směrem k oblíbenému místu „U dubu", které nese název Sv. Ján, odkud můžete bezpečně sledovat zápolení jezdců na trati.

5. Autosalon Bratislava

Ještě během celého víkendu můžete v Bratislavě navštívit velký autosalon nabitý jak klasickými vozy, tak nejmodernějšími novinkami. Koná se v prostorách výstaviště, přičemž otevřeno je od 9. do 18. hodin. V sobotu je vstupné 10 eur a v neděli jen 8 eur. Děti do 6 let mají vstup zdarma a studenti, senioři či držitelé průkazu ZTP platí v sobotu 8 eur a v neděli 6 eur.

6. Sraz VW BUS Višňová vol. 2

Druhý ročník klasických VW Busů se o víkendu koná v Roztokách u Křivoklátu. Kromě krásných aut nebudou chybět aktivity pro děti, dostatek občerstvení a hrát zde bude živá kapela. Akce se zúčastní Busy všech generací, takže si na své přijdou milovníci hippie éry i fanoušci moderních Volkswagenů.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám