Hlavní obsah

Tipy na víkend: rozmanité srazy, modely, ale i prach a bláto

Foto: Vladan Laxa

O víkendu očekávejte nápor autosrazů, davy nadšenců do bláta a prachu, milovníky vojenství a zapálené modeláře

První říjnový víkend už klepe na dveře a my jsme si pro vás nachystali několik tipů na zajímavé akce. Půjde hlavně o atraktivní automobilové srazy, motocyklové závody, off-roady, modely všeho druhu a vojenskou techniku. Využijte posledních slunných dnů a vyrazte spolu s rodinou za poutavými zážitky.

Článek

Modely, kam se podíváš

V sobotu 5. října od 9.00 do 16.00 hodin potěší všechny příznivce plastikových a papírových modelů už 2. ročník mezinárodní výstavy a soutěže jménem Modelfest Šumperk 2019. V prostorách kulturního domu Šumperk si budete moci prohlédnout makety tanků, letadel, aut, lodí nebo figurek a užít si doprovodného programu, který je vhodný i pro děti, protože organizátoři slibují technický workshop pro naše nejmenší. Dospělí se mohou zároveň těšit na repliky zbraní a uniforem z válečných dob. Za vstupné zaplatíte 50 Kč, rodinný vstup pak vyjde na 100 Kč.

Foto: Vladan Laxa

V Šumperku si přijdou na své všichni modeláři. Dorazíte také?

Požehnaná auta

V neděli 6. října 2019 se uskuteční už 6. ročník BMW setkání a žehnání vozů při příležitosti svátku svatých Andělů strážných. Tradiční podzimní akce navazuje na tři základní myšlenky. Jde o setkání fanoušků značky BMW, objevování kulturního dědictví (zámky, kostely), bohoslužbu a slova žehnání dopravním prostředkům.

Foto: Jakub Misík

V neděli bude ve Chvaleticích požehnáno všem bavorákům. Co myslíte, budou to potřebovat?

V čase mezi 11.00 až 13.00 hodinou se účastníci setkají u Elektrárny Chvaletice. Do 15.00 hodin je také možné absolvovat prohlídku samotného objektu (SMS vstupenka nutná). Po třetí hodině odpoledne je v plánu společné focení, netradiční bohoslužba a žehnání autům. V 16.00 hodin začíná volná zábava.

Foto: Jakub Misík

Dostaveníčko vozidel značky BMW se koná už tuto neděli v Elektrárně Chvaletice

Plochá dráha

Milovníci motocyklů, zbystřete! Už v neděli 6. října se bude konat 71. Zlatá přilba města Pardubic. Speedway Stadion ve Svítkově bude hostit od 12.00 hodin do 17.00 hodin závody na ploché dráze. Pořadatelé očekávají několik tisíc příznivců, kteří se budou moci kochat jezdci uhánějícími na strojích bez brzd. Povrch složený převážně z písku a hlíny bude náročnou zkouškou i pro světové špičky bojující o cennou pardubickou trofej. Vstupenky se nabízí v předprodeji, a to v cenovém rozmezí od 300 do 1 100 Kč.

Foto: Zlatá přilba Pardubice

Letos se koná už 71. ročník Zlaté přilby a opět se do Pardubic sjedou ti nejlepší z nejlepších

Ameriky a dřevorubci

Co si dát trochu severoamerického automobilismu a dřevorubeckého sportu jménem Stihl Timbersports? Ke spojení těchto tradic dojde už tuto neděli 6. října od 11.00 hodin do 18.00 hodin na náměstí T. G. Masaryka v Dobřanech. Akce Stihl Timbersports & Hollywood slouží jako uzavření sezony srazů amerických aut a demonstrace siláků s motorovými pilami. Vstupné se neplatí a zvána je samozřejmě i široká veřejnost. Pokud chcete dorazit vozidlem severoamerické výroby, musíte se dopředu zaregistrovat, protože kapacita náměstí má svoje limity.

Foto: Ondřej Kroutil

Milovníci starých severoamerických strojů ukončují sezonu. Přijeďte do Dobřan, abyste si letos naposledy poslechli zvuk osmiválcových motorů

Milovické blátobraní

Je libo hodně bláta a upravených off-roadů? Máme pro vás tip na víkendovou akci, která se bude konat v Milovicích u Lysé nad Labem. Jde o 8. závod Offroad TRIAL MČR. Pro diváky, kteří mají vstup zdarma, je nejpodstatnější sobotní (5. 10. 2019) desátá hodina dopolední, kdy začíná hlavní závod.

V neděli pak piloti rozburácí své stroje od 9.00 hodin. Na ploše 135 hektarů se můžete těšit na speciály z různých kategorií a všechny možné druhy terénu – od suchého a snadno prostupného až po nejtěžší muldy. A kdyby někdo zapadl? Tak se můžete těšit na vyprošťovací show pomocí terénního vozu s navijákem nebo traktorbagru.

Foto: Radek Lavička

Nejen kamzíci nebo kozorozi šplhají po kamenech, umí to také speciální terénní automobily

Uniformy a technika

Akce Den uniformovaných sborů v Kroměříži se uskuteční v sobotu 5. října a jak název správně napovídá, půjde o unikátní událost, která potěší fanoušky policejní, armádní a hasičské techniky. Máte rádi nové nebo staré letouny, auta, veterány, obrněné vozy, zásahovou techniku nebo vojenské historické jednotky? Pak si na letišti v Kroměříži přijdete na své. Vstupné je zcela zdarma, začátek události je plánovaný na 10.00 hodin dopoledne a k ukončení dojde přibližně v 17.00 hodin odpoledne.

Foto: Vladan Laxa

Na letišti v Kroměříži bude vystavena stará i nová vojenská technika

Víte o zajímavé akci? Nenechte si to pro sebe! Náš e-mail redakce@garaz.cz je stále připraven přijímat a následně předávat vaše tipy ke zveřejnění. Děkujeme.

Reklama

Načítám