Hlavní obsah

Tipy na víkend: Příprava na Dakar, burza veteránů a demolice

Foto: Big Shock Racing

Chcete vidět dakarský speciál v akci? Tuto sobotu máte jedinečnou šanci zažít atmosféru pravého ostrého tréninku v terénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Za měsíc už nastane čas vánoční a konečně opadne tlak a shon, který každoročně provází konec prosince. Teď je však na oslavy ještě brzy, proto se pojďme podívat, co na vás čeká už tento víkend – tedy 23. a 24. listopadu. Je toho hodně, ale nezajímavější bude burza veteránů, dakarský speciál v akci, přednáška vandráků a destrukční derby.

Článek

Poslední trénink Karla

Chcete vidět dakarského závodníka Martina Macíka mladšího a jeho upravené Iveco, kterému celý tým Big Shock Racing říká Karel? Pak máte možnost 23. listopadu dorazit mezi 11. a 17. hodinou do Sedlčanské kotliny. Macík má pro všechny diváky připravenou exhibiční show, rozhovory a také budete mít možnost se vlastnoručně podepsat na blatníky samotného dakarského speciálu.

Foto: Big Shock Racing

Iveco týmu Big Shock Racing

Akce je koncipovaná jako poslední trénink před Dakarem, protože zanedlouho se vůz přesune do Saúdské Arábie. Trénink je veřejný a vstupné zcela zdarma.

Foto: Big Shock Racing

Už zanedlouho zažije Karel ostrý start na dakarské rallye

A kdo je vůbec Karel? Jde o závodní speciál značky Iveco Martina Macíka pro Dakar 2020. Vůz měří 6 950 milimetrů a váží 8 500 kg. Minulý stroj Martina Macíka byl tovární značky Liaz, jmenoval se Franta a úspěšně projel tři předchozí dakarské rallye.

Megaburza v Lysé nad Labem

Výstaviště v Lysé nad Labem bude v sobotu 23. listopadu hostit od 8.00 hodin největší veterán burzu v Česku – Podzimní Retro Garáž 2019. Podle organizátorů prodejci zaplní tři kryté haly o rozloze osmi tisíc metrů čtverečních, a k tomu navrch ještě venkovní plochy s rozlohou 10 tisíc metrů čtverečních.

Foto: Retro Garáž

Na místě koupíte vše – od největší veteše po nejluxusnější veterány

Na místě se budou konat dražby veteránů, burza vozidel i motocyklů, uvidíte renovační dílny, koupíte tu nové díly, repliky nebo literaturu a různou veteš. Pro návštěvníky si pořadatelé připravili také tombolu o ceny v celkové hodnotě 50 tisíc korun.

Foto: Retro Garáž

Součástí burzy je také prodej motocyklů

Vstupné činí 150 korun za dospělou osobu, zatímco děti mají vstup zdarma. Akce se koná i za nepříznivého počasí – komfortní kryté haly jsou totiž vytápěné. Pokud si v sobotu rádi přispíte, mějte na paměti, že burza končí v 15.00 hodin.

Foto: Retro Garáž

Díky krytým halám se burza uskuteční i za nepříznivého počasí

Sraz motorkářů s Krtkem

Fanoušky jednostopých vozidel zveme v sobotu 23. listopadu od 20.00 do Prahy do Klasick Wheels store & coffee na velký motorkářský sraz s názvem Prague Moto Party. V rámci akce je připraven i doprovodný program ve formě večírku, tance, piva a další zábavy. Vstupné je dobrovolné, nicméně výtěžek z události poputuje na konto nadačního fondu Krtek, který pomáhá dětským onkologickým pacientům.

Foto: BMW

Dostaveníčko motorkářů bude provázet také charitativní záměr

Vandrácká přednáška na Žižkově

Máte čas v neděli 24. listopadu od 17.30 do 22.30 hodin? A chcete si poslechnout přednášky známého motorkářského spolku Vandráci Vagamundos? Pak se dostavte do kina Aero, které najdete v Praze na Žižkově.

Foto: Vandráci Vagamundos

Vandráci Vagamundos je název skupiny bláznivých cestovatelů na motocyklech, kteří vám o svém dobrodružství povypráví už tuto neděli v Praze

Skupinu Vandráci Vagamundos tvoří herci Pavel Liška, Jan Révai a kameraman Hynek Bernard. Tito dobrodruzi se tři měsíce toulali po střední Americe – navštívili Panamu, projeli skrze džungle Kostariky, vandrovali po velké Nikaragui, byli spatřeni v Hondurasu, Salvadoru nebo se mohli kochat krásami Guatemaly, Belize či Mexika. Co všechno zažili? To se za 300 Kč na osobu dozvíte právě v neděli.

Destrukce v Budějovicích

Na výstavišti v Českých Budějovicích se bude konat v neděli 24. listopadu akce zvaná Sametový šťouchanec. O co jde? O hodně velkou automobilovou destrukci.

Akce je koncipovaná jako poslední demoliční derby letošní sezony, takže pokud chcete vidět bourající auta, skřípající plechy a prapodivné karamboly, dorazte ve 14.00 hodin k hlavnímu vchodu výstaviště. Akce bude moderovaná, organizátor zajistí občerstvení a doprovodnou zábavu. Vstupné je za 100 Kč, děti zaplatí polovinu.

Foto: CZECH Demolition Derby

Nesnášíte svoje auto a chcete ho definitivně zničit? Tak přijeďte na destrukční derby do Českých Budějovic!

Pokud máte dost kuráže a bylo vám už 18 let, můžete se do závodu přihlásit také – stačí se jen zaregistrovat na stránkách pořadatele, kterým je spolek CZECH Demolition Derby.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Určitě se mu budeme věnovat.

Reklama