Hlavní obsah

Sraz Mustangů: 1 000 koní, spalené gumy a sprinty (galerie)

Foto: Archiv Garáž.cz

Konečně vylezlo sluníčko a teploty se převalily přes příjemných dvacet stupňů. To znamená, že začala sezóna oblíbených srazů, setkávání lidí a příznivců různých aut a značek. Právě skončený víkend byl ukázkou toho, že z garáže vyjely krásné nové i staré stroje. Srazů bylo hned několik a my jsme jako první vyrazili na letiště v Blatné u Tchořovic, kde si dali dostaveníčko mejitelé všech generací amerických mustangů. Kromě postávání na asfaltu si změřily své svaly ve sprintovém závodě.

Článek

Sraz Mustangů má vždycky pořádné grády, protože přináší hodně koní, spálené gumy a obrovsky pohodovou atmosféru provoněnou Amerikou. A stejně tomu bylo i v letošním roce. Pořadatelům přálo do karet i počasí, kdy sluníčko bylo vysoko na nebi a celý den dodávalo návštěvníkům energii pro sledování sprintů. To je asi nejzajímavější část z celého srazu mustangů. Tady se měří pánské přirození. Na start se vždy postaví dva chlapíci s Mustangy. Nejdříve si zahřejí pneumatiky a pak po zhasnutí světla vyrází. Vítězí ten nejrychlejší a právě tady měli možnost návštěvníci vidět vyladěné speciály až na 1 000 koní! Závodilo se od základních V6 s kompresorem, přes posílené V8, ale nechyběla ani kategorie veteránů. Vizuálně sprintů vévodila první generace Mustangu v provedení Shelby GT350

Foto: Archiv Garáž.cz

Na druhou stranu u srazu Mustangů se vždycky objeví i další Ameriky. A proč taky ne, tady jsou vítáni všichni nadšenci amerických aut. I proto mohli návštěvníci obdivovat například Chevrolet Corvette a Camaro, Dodge Charger, ale i evropského zástupce zadokolek Jaguar F-Pace, který si dal závod s aktuální pětilitrovou generací Mustangu. Celý koncept srazu Mustnagu je koncipován tak, že se dopoledne jedou kvalifikační rozjížďky, pak přichází doprovodný program, aby odpoledne přišel na řadu hlavní závod.  

Reklama

Načítám