Hlavní obsah

Slovák dostal pokutu za příliš pomalou jízdu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle se nevidí příliš často, vlastně téměř vůbec. Na Slovensku dostal řidič Peugeotu pokutu za příliš pomalou jízdu. A dává to smysl. Svým ploužením totiž zdržoval provoz na dálnici. A byl chycen rovnou dvakrát!

Článek

Minimální povolená rychlost na slovenských dálnicích je 80 km/h. A blokovat provoz pomalou jízdou by řidiči neměli ani jinde, byť samozřejmě mnohé, zejména starší dopravní prostředky mohou mít problém v kopcích nějakou rozumnou rychlost udržet.  Vraťme se však na dálnice, konkrétně na slovenskou D1 směrem do Bratislavy. Tam policisté často měří rychlost a hojně ji pokutují. Vždy však jde o překročení maximální povolené rychlosti. Tedy, téměř vždy, jak dokazuje tento případ.

Foto: Archiv Garáž.cz

Řidič Peugeotu 406 se totiž po dálnici ploužil i šedesátkou. Blokoval tak zejména provoz kamionů v pravém pruhu a způsoboval svou příliš pomalou jízdou nebezpečné situace. Hlídka jej tedy zastavila, změřila a pokutovala 50 eury. Udivující na tomto již tak kuriozním případě je, že stejná hlídka potkala o tři hodiny později tento Peugeot v opačném směru a opět si to štrádoval šedesátkou. To mu již údajně i zadrželi řidičský průkaz.

Reklama

Načítám