Hlavní obsah

Škoda Octavia odhaluje svůj moderní interiér

Foto: Škoda Auto

Vítejte u dalšího dílu postupného odhalování detailů nové Octavie. Po skicách exteriéru nám automobilka představila skici interiéru, které poodhalují moderní design a příjemné prostředí novinky. Mezi všemi těmi displeji a tlačítky se ale objevuje i jeden prvek, který pomrkává k dobám původní Octavie slavící letos kulaté šedesátiny.

Článek

Nebudeme vás napínat, jde o dvouramenný volant! Ten provázel vozy Škoda od poválečné éry přes původní Octavii, MB, stovkovou řadu a Favorit až do dob Felicie. Až instalace airbagu si vynutila mohutnější střed volantu a více ramen volantu.

Foto: Škoda Auto

Dvouramenný volant byl dlouhé dekády poznávacím znamením interiérů Škoda. Nyní se vrací zpět!

Nyní se však elegantní designový prvek vrací do kabiny Octavie, dlouhodobého bestselleru značky Škoda. Vypadá vlastně trochu jako tříramenný volant, kterému někdo uřízl spodní rameno. Do spodní části věnce, kam by jinak bylo třetí rameno napojeno, pak designéři vložili krásný designový prvek – malý kousek skla v chromovaném lůžku, který připomíná krystal ve šperku.

Foto: Škoda Auto

Nový volant Octavie se vážně povedl! Je hezké, že má ve středu stále znak Škoda a ne nápis jako na zádi nových vozů

Na volantu je pak několik tlačítek a dva otočné chromované ovladače, kterými můžete ovládat až 14 různých funkcí – zobrazení displeje virtuálního kokpitu, nastavení tempomatu, změnu hlasitosti audia a přepínání stanice/skladby, telefonování nebo aktivaci hlasového ovládání vozu. Vůbec nepochybujeme o tom, že se tento volant postupně rozšíří do ostatních modelů Škoda…

Design kabiny nové Octavie posouvá čistý, elegantní design interiéru Scaly a Kamiqu o třídu výš. Napříč kabinou prochází prohnutá linka připomínající tvar přední kapoty, jejíž barvu si zjevně budete moci sladit s výplní středového tunelu. Před řidičem bude virtuální kokpit doplněný nově head-up displejem, sofistikovaný infotainment může mít až 10palcový dotykový displej, s přesunem ovládání klimatizace do infotainmentu a výměnou páky automatického řazení za subtilnější joystick se krásně pročistila palubní deska a středový tunel, kde vzniklo více odkládacích prostor.

Foto: Škoda Auto

Celý interiér vypadá moderně, čistě a útulně

To je zatím vše, co se dá ze skici interiéru vyčíst – na více detailů si budeme muset počkat do příštího pondělí 11. listopadu, kdy z Octavie definitivně spadne plachta tajemství. Budeme u toho, takže sledujte Garáž.cz pro nejnovější aktuality!

Reklama

Související témata:
Načítám