Hlavní obsah

Škoda Kodiaq pick-up – další kreace šikovných studentů

Foto: Škoda Auto

Školním projektem studentů učiliště Škoda Auto bude Kodiaq pick-up

Každý rok studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto vlastními silami postaví unikátní auto na bázi sériového modelu Škoda. Letos se koná už šestý ročník projektu a výsledkem bude Kodiaq upravený do praktické verze pick-up. To nezní jako další zbytečný a otravný školní projekt, že?

Článek

Co jste ve škole dělali vy? My jsme většinou dlouhé hodiny seděli na zadku a poslouchali nudné výklady, psali zbytečné seminárky, četli si pod lavicí, rušili povídáním a smíchem, a hlavně počítali vteřiny, aby už konečně zazvonilo. Rozhodně jsme v rámci výuky nestavěli žádná auta! Proto studentům ze škodováckého učiliště upřímně závidíme, jak praktickou a zábavnou mají výuku.

Jde už o šestý ročník studentského projektu (všech 5 dosavadních kreací si můžete prohlédnout v galerii výše), kdy vybraní žáci (letos se jich zapojilo 35, z toho 29 žáků a 6 žákyň) na bázi sériového modelu vymyslí, navrhnou a postaví jedinečnou designovou kreaci, na které si prakticky vyzkouší své znalosti a osvojí nové dovednosti včetně spolupráce v týmu. Samozřejmě v tom nejsou úplně sami – pracují pod vedením učitelů a radí jim zkušení experti přímo z automobilky.

Třeba design vznikal pod dohledem šéfdesignéra automobilky Olivera Stefaniho, takže SUV Kodiaq přepracovaný na dvoudveřový pick-up má pěkně ostře řezané rysy a výrazné designové prvky (odmyslete si ta absurdně velká kola, monster truck to nejspíš nebude). Jasně, že bude trochu přehnaný a přezdobený, ostatně jako všechna ostatní studentská auta – což je ale dobře, že se studenti při návrhu mohou trochu odvázat a nemusí se držet nudných konvencí sériových aut.

Víc než designové skici nového Kodiaqu pick-up nám však Škoda zatím neukázala, na hotové auto si musíme počkat do června, kdy bude oficiálně představeno. Jste zvědaví?

Reklama

Načítám