Hlavní obsah

Škoda Fabia SUV? Přijít má již brzy a vypadat může takto

Foto: Archiv Garáž.cz

Malá SUV jsou nyní v kurzu a hromadně se na ně chystá rovněž koncern Volkswagen. Po Audi Q2, které již známe, se ukáže rovněž Polo SUV, Ibiza SUV a podle posledních informací také Fabia SUV! Vypadat by přitom mohla nějak takto.

Článek

Vlna SUV nyní zasáhne naplno rovněž mladoboleslavskou automobilku Škoda. Po Kodiaqu přijde již brzy také druhá generace modelu Yeti a nyní se zdá, že zanedlouho můžeme očekávat rovněž českého bratříčka Audi Q2, tedy vůz SUV o velikosti Fabie. První možnou ilustraci auta nyní přinesl britský server Autoexpress.co.uk s odkazem na zdroje z automobilky. O podobném automobilu se ostatně zmiňuje také Volkswagen a Seat, kteří jej budou stavět na téměř stejném základě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Opět půjde o automobil na modulární platformě MQB, ovšem jak je u Škody zvykem, zaměří se její model více na praktičnost a univerzálnost. Hlavními konkurenty automobilu pak budou stroje jako Citroën Cactus, Peugeot 2008 či Nissan Juke, přičemž výhodou Škody by mohly být varianty s pohonem všech kol, což není u takto malého auta zvykem. První návrhy z dílen grafiků vypadají zajímavě, pokud by tedy vůz vypadal takto, vůbec bychom se nezlobili.

Reklama

Načítám