Hlavní obsah

Tak tohle je bizár! V Praze mají semafor, který naštve každého řidiče. Aby vás pustil, musíte udělat něco, co vás v autoškole nenaučili

Foto: Shutterstock / Dmitry Vereshchagin

A co víc, tento semafor funguje i ve dvě ráno!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní město Praha je proslulé svými dopravními kolonami, s nimiž si tamní úředníci hlavu nelámou. Rovněž jde o místo plné podivných a složitých křižovatek, nicméně je zde i jeden bizarní semafor, který naštve každého řidiče. Aby vás pustil dál, musíte udělat něco, o čem vám neřekli ani v autoškole.

Článek

V Praze je blaze a také draze. Jezdit zde autem ve špičce je peklo a vyhlídky na zlepšení jsou zatím komické. Přidejte si k tomu změť křižovatek i tramvaje a rázem se ze silnic našeho hlavního města stane noční můra spousty řidičů.

V Praze jsou však i dopravní bizáry, přičemž na jeden takový nedávno natrefil náš kolega Ondra Svoboda, když se svým taxikářským Priusem třetí generace křižoval v brzkých ranních hodinách ulici Husitskou.

Konkrétně na úrovni Husitská 70/24 (výjezd od divadla Ponec) je místo, na které zůstanete civět jako Edison na xenonovou výbojku. Na místě je totiž sloupek se značkou STOP, semaforem, dodatkovou tabulkou a tlačítkem. Jenže, ono tlačítko není pro chodce, ale pro řidiče.

Foto: Apple Maps

Bizarní semafor najdete v ulici Husitská u divadla Ponec v Praze.

Aby vás tedy tento semafor pustil, musíte před ním zastavit, vystoupit, jít stisknout tlačítko, nastoupit, počkat na zelenou a pak teprve jet. A pozor, semafor funguje i v noci, jak ostatně na vlastní kůži okusil kolega Svoboda.

Jde tedy o vskutku bizarní, netradiční a řidiče otravující semafor, který prostě nefunguje na automatiku jako většina jeho světelných kolegů. Na místě je rovněž přikázaný směr odbočení doprava, takže přítomnost semaforu je o to zbytečnější.

Připomeneme, že pokud byste se rozhodli semafor ignorovat a byl vám tento přestupek (jízda na červenou) prokázán, hrozí vám pokuta na místě 4 500 až 5 000 Kč, popřípadě ve správním řízení 7 000 až 25 000 Kč a vždy 6 trestných bodů k tomu. A to za to nevystoupení z auta rozhodně nestojí…

Reklama

Načítám