Hlavní obsah

Sourozenec Optima Prima uveze tři televize a dvě auta. O větším obytňáku jsme ještě nepsali

Foto: Cicio Performance

Vskutku velkolepý obytný automobil i s garáží pro dvě auta. A to vše jen s minimálním nájezdem a za překvapivě rozumnou cenu!

Bezesporu je to jedno z největších obytných aut, o kterém jsme kdy na Garáži psali. Nepochybně je to také první obytný automobil, v tomto případě obytná souprava, kdy je součástí i garáž na dvě osobní auta. Obytný Freightliner je právě teď na prodej.

Článek

Pokud si myslíte, že neznáte značku Freightliner, pak jste na omylu. Freightliner zná totiž každé malé dítě! Aby taky ne, je to náklaďák Optimus Prime z filmového trháku Transformers. V tomhle případě jde ale o Freightliner Coronado z roku 2008, který byl firmou Haulmark přestavěn na obytný automobil. Nebo ještě jinak… Haulmark spíš postavil dům na kolech.

Čtrnáct let starou soupravu prodává Nathan Cicio z Cicio Performance, a když ji na Facebooku nabídl, strhl se kolem toho zasloužený poprask. Něco podobného totiž často nepotkáte ani v USA, natož v Evropě. Obytný automobil i přívěs jsou podle popisu ve velmi dobrém stavu a důvodem prodeje je nová souprava. Tu bychom teda taky rádi viděli, tak snad příště.

Základem přestavby je Freightliner Coronado s dieselovým motorem Detroit a osmnáctistupňovou převodovkou. Cicio sice nezveřejnil technické údaje, ale píše, truck jede bez problémů 70 mil za hodinu, tedy 113 km/h. A hlavně že má najeto jen 104 670 km, což u nákladního auta znamená, že je sotva zajeté. Délka samotného náklaďáku je 13,7 m a délka přívěsu pak 11 m. Vůz byl nedávno vůz kompletně přelakován a dostal i nové 22palcové pneumatiky.

Foto: Cicio Performance

Obývací pokoj vám ostudu rozhodně neudělá

Vás spíš ale zajímá, jak to vypadá uvnitř. Tak pojďme na rychlou návštěvu… Středem všeho je masivní obývací pokoj se spoustou pohovek, jídelním koutem, dřevěnými skříněmi a pořádnou kuchyní. Je zde mikrovlnná trouba, americká lednice, dřez, ohřev vody, TV se satelitním příjmem a celkem tři klimatizační jednotky. Když se posuneme dále, najdeme plnohodnotnou koupelnu se sprchovým koutem, umyvadlem a samostatným WC. Uličkou se pak dostaneme do zadní hlavní ložnice s manželskou postelí, spoustou úložného prostoru a další televizí.

A pokud byste těch televizí měli málo… Jedna je ještě venku, pod obrovskou elektricky ovládanou markýzou. Ta zároveň zakrývá i venkovní kuchyň s druhou lednicí a grilem.

Všechno je sice vyvedené v lehkém retrostylu, někdo by klidně i řekl, že to působí zastarale, ale taky je to z kvalitních a bytelných materiálů. Pokud vám nevadí trocha nostalgie, mohli byste to zvládnout.

Každopádně vrcholem přestavby je jedenáct metrů dlouhý přívěs Haulmark. Má dvě patra pro dvě auta, to když se nemůžete rozhodnout, jakého mazlíka byste chtěli vzít na dovolenou. Hlavní prostor je přístupný bočními dveřmi nebo zadními výklopnými dveřmi, které mají okna, takže to vypadá jako v autosalonu. Garáž je plně vybavena vším, co potřebujete k práci na svém voze, a asi vás nepřekvapí, že celý prostor je klimatizován. A nakonec je na střeše vyhlídková plošina, která je přístupná po žebříku…

Pokud jste právě teď ohromeni, pak vězte, že ta cena není tak strašlivá, jak byste si asi mohli myslet. 425 tisíc dolarů je něco málo přes 10 milionů korun a to za něco tak působivého není zas až tak tragické, zvlášť když si uvědomíte, že je to za komplet všechno. Vaše dovolená u Máchova jezera najednou získá úplně jiný rozměr…

Reklama

Související témata:
Načítám