Hlavní obsah

Opel Vivaro Alpincamper je parádní obytňák pro jednotlivce, páry i rodinu. Stačí si vybrat!

Foto: Alpincamper

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel Vivaro je pro většinu z nás nejvíc známý jako dodávka – podle výrobce z německého Rüsselsheimu by však mohlo jít i o vynikající obytný vůz. Spojil proto síly s rovněž německou firmou Alpincamper, čímž vznikly hned dva obytňáky – jeden pro jednotlivce či páry, druhý po rodiny.

Článek

Jeden z nich se jmenuje Alpincamper 2, druhý Alpincamper 4. Jde o příhodné označení odvozené od počtu osob, které se v každém z nich vyspí díky skládací posteli o rozměrech 1,2 × 1,95 metru – varianta Alpincamper 4 má tutéž postel ještě pod výsuvným střešním stanem. Postel pochopitelně umí plnit i funkci pohovky.

Při jízdě se cestující mohou usadit do čtyř pohodlných sedadel, na těch zadních přirozeně nechybí Isofix. V obytném prostoru najdeme kuchyňku vybavenou dřezem s tekoucí vodou, vůz má zásobník na pitnou i šedou vodu. Chytře rozmístěné skříňky ukrývají celou řadu úložných prostor pro kuchyňské vybavení.

Přenosná chladnička k vychlazení netrvanlivých potravin či chmelového moku je k mání bez příplatku, stejně tak i vařič – Alpincamper 2 má jednoplotnový plynový, čtyřmístná verze Alpincamper 4 má dvouplotnový elektrický. Prostřít se potom dá na skládacím stolku.

Foto: Alpincamper

Rozkládací postel umí sloužit i jako pohovka. Kompaktní kuchyňka je doplněna o spoustu šikovných úložných prostor pro kuchyňské vybavení.

Pro zachování komfortu i v chladných horských nocích je interiér kompletně odizolován, v případě nouze lze sáhnout po nezávislém topení od značky Webasto. Nechybí záclony pro klidný a ničím nerušený spánek, případně dotykové LED osvětlení.

Obě verze jsou vybaveny klimatizací a pro všechny případy i externí baterií. Manévrování v kempu i přírodě usnadňuje zadní parkovací asistent a také asistent pro sjíždění z prudkého kopce.

K příplatkovému sortimentu patří komplet skládacího venkovního nábytku, před sluncem se lze schovat buďto pod výsuvnou markýzu, nebo pod plachtu s ukotvením do země. K dalším doplňkovým položkám patří solární panely či terénní pneumatiky, které kromě lepší adheze na nezpevněném povrchu nabízí o 2,5 cm vyšší světlou výšku.

Vivaro Alpincamper je možné pořídit už jako hotový vůz i vybavit dodatečně, Opel neudává cenu přestavby, spřízněná firma Alpincamper ji poskytuje na vyžádání. České zastoupení Opelu má aktuálně k dispozici nové skladové vozy Vivaro začínající na částce 664 800 Kč.

Reklama

Načítám