Hlavní obsah

Schumacher zakončil Formuli 2 titulem mistra světa

Foto: Profimedia

Schumacher mistrem světa! Počkat, to už tu někdy bylo…

Někdy jablko nepadne daleko od stromu, někdy však ano. Fanoušci Formule 1 a motorsportu celkově však mohou být klidní, protože Mick Schumacher má velmi dobře našlápnuto k tomu, aby šel ve šlépějích svého otce. Vy už totiž jistě víte, že se příští rok má jméno Schumacher vrátit do Formule 1. K tomu Mickovi stačilo se ve Formuli 2 umístit do šestého místa v celkovém pořadí. Jenže…

Článek

Jenže nebyl by to Schumacher, kdyby si nevybojoval rovnou mistrovský titul. Některé děti si zkrátka zvolí kariéru až v rané dospělosti, poté, co se trochu rozkoukají v dospělém životě. A pak tu jsou jedinci, jejichž osud se prakticky zpečetil zápisem do matriky. Protože pokud vaše příjmení zní Schumacher, je jasné, že z vás nebude knihkupec.

A pakliže se narodíte do rodiny několikanásobného mistra světa ve Formuli 1, nevyhnete se světu rychlých kol, ani kdybyste chtěli. Mick Schumacher se narodil 22. března 1999, a jakmile to jen šlo, bral jej jeho otec Michael na závody s sebou, samozřejmě v doprovodu matky Corinny. Existují však záběry z počátku milénia, jak Michael vodí syna po paddocku Ferrari, kde netrpělivě zkouší, jestli už mu náhodou ty pedály nejsou o malý kousek blíže.

21letý Mick již udělal jeden z nezbytných kroků k tomu, aby dokázal, že je schopen jít v otcových šlépějích. My už z nedávné minulosti samozřejmě víme, že Mick příští rok nastoupí ve Formuli 1, a sice do týmu Haas. Je to dobře, nebo špatně? Dle mnohých znalců je to pro vstup do světa velkých závodů takřka ideální pozice – od týmu Haas nikdo nebude čekat zázraky, a tak nebude na Micka vyvíjen příliš velký tlak. Pokud se ukáže v dobrém světle, jedině dobře. Pokud ne, nikdo překvapený nebude, protože nikdo nečeká ze začátku zázraky. Alespoň se pořádně rozkouká.

Dalším důležitým faktorem je dravost, odhodlanost a disciplína, které jsou nezbytné pro získání mistrovského titulu. Ten nedávno Mick získal. Sice jde „jen“ o ten ve Formuli 2, ale přinejmenším tím dokazuje, že se v moři velkých ryb umí prosadit, ještě než vtrhne do opravdového oceánu, kterým je Formule 1.

Foto: Profimedia

Co si budeme podívat, při podobné euforii se jen těžko skrývají emoce.

Abychom se společně dostali do kontextu Mickovy kariéry, trocha historie. Z těch významnějších soutěží lze vzpomenout na angažmá v sérii ADAC Formula 4 v letech 2015–2016. V letech 2017–2018 jezdil evropský seriál Formule 3, kde v druhém roce získal mistrovský titul. V roce 2019 nastoupil do Formule 2 za tým Prema. A letos se mu podařilo umístit se na prvním místě celkově. To je poměrně strmý růst, co říkáte.

My samozřejmě Mickovi přejeme vše nejlepší do další etapy jeho nadějné kariéry. Ba co víc, i na sociálních sítích k němu lid směřuje spoustu pozitivních vzkazů, zpravidla od fanoušků, kteří začátkem milénia v televizi sledovali jeho otce. „Od doby, co jezdil tvůj otec, jsem se na F1 tolik netěšila. Schumacherům jsem vždy fandila a vždy budu,“ napsala jistá Vanesa na oficiální facebookové stránce Mick Schumacher Fan Page.

„Do toho, Micku. Tvému otci jsem fandil 15 let a v roce 2021 budu fandit i tobě,“ píše Attila. Nové auto by si mladý Schumi mohl ale vyzkoušet ještě letos – spekuluje se, že se s týmem Haas zúčastní volných tréninků na závěrečné Velké ceně v Abu Zabí.

Reklama

Načítám