Hlavní obsah

Tip na výlet: Jak se stylově najíst? Podniky s automobilovou tematikou se inspirují Amerikou i starými veterány

Foto: Rock and Roll Garage Club Ostrava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas od času nás řidiče na cestě přepadne hlad či žízeň nebo hledáme nějaké fajn místo, kam zajet autem a být stále v příjemném motoristickém prostředí. V rámci Česka se několik takových podniků skutečně nachází, přičemž některé se inspirují Amerikou, zatímco jiné sází spíše na veterány.

Článek

Důležitost stravy a hydratace na cestách jsme společně několikrát rozebírali, proto se hodí připomenout, co dělat, aby dlouhé trasy nebyly utrpením či jak je to s mikrospánkem. Pozor také na nebezpečný trend zvaný gastrodemence, který může vyústit v náhlý a nečekaný malér.

Nicméně když jste na cestách a přepadne vás hlad, můžete namísto typického párku v rohlíku na benzince zamířit do některého z motoristicky laděných podniků. Pár jsme jich po republice našli a ty vybrané vám představíme níže.

BBQ Smokehouse Vysoké Mýto

Na okraji Vysokého Mýta nedaleko závodního okruhu a polygonu se nachází motorest BBQ Smokehouse inspirovaný americkými vozy i kulturou. Obsluha je zde stylově oblečená, stoly ve stylu USA z minulých let a podlaha typicky šachovnicová.

Foto: BBQ Smokehouse

BBQ Smokehouse leží na okraji Vysokého Mýta.

V rámci standardního menu zde převažují stripsy, cibulové kroužky, žebra či burgery. Nechybí ani steaky nebo kuřecí paličky. V rámci příloh dominují hranolky – klasické, sýrové i batátové.

Ceny jídel startují od bezmála 300 Kč, otevřeno je zde od pondělí do neděle od 11:00 hodin do 21:00 hodin. Z vlastní zkušenosti však doporučujeme na jídlo zajít nejpozději před osmou večerní, protože naše poslední návštěva tři minuty po osmé byla doprovázena informací, že má kuchyň už sklizeno.

Road Cafe Pardubice

Přestože se před tímto pardubickým burger barem parkuje úplně mizerně, nabízí uvnitř stylovou atmosféru Ameriky s barovým pultem uprostřed. Spíše než o restauraci jde o zábavní podnik, kde se konají různé akce inspirované Spojenými státy. Nicméně, najíte se tu.

Foto: Road Cafe

Před Road Cafe Pardubice je jen pár parkovacích míst.

Klasickými tahouny zde jsou burgery a mléčné koktejly, které doplňují sendviče a klasické hranolky. Za jídlo zde zaplatíte přibližně 250 Kč, za nealko nápoje pak kolem 60 Kč. Otevřeno zde mají kromě pondělí denně od 17:00 hodin do 22:00 hodin, přičemž o víkendech se zavírá až v jednu ráno.

Motel Eldorado Mikulov

Další ze stylových podniků, který je inspirovaný Amerikou 50. a 60. let. Motel nabízí mimo ubytování také restauraci s typicky americkými jídly. Takže si tu pochutnáte na burgeru, žebrech, stripsech či lívancích. Cenově počítejte kolem 250 Kč za porci.

Foto: Motel Eldorado

Motel Eldorado Mikulov se pyšní stylovým interiérem.

Mikulovské Eldorado zdobené červenou a bílou má otevřeno denně od 7:30 hodin (podává snídaně) do 22:00 hodin. Až pojedete kolem, nelze jej přehlédnout, protože před podnikem stojí vysoký svítící poutač, pro naše kraje netradiční.

Cukrárna U Veterána Slatinice

Nedaleko Olomouce leží stylové muzeum, které nabízí ubytování ve veteránském stylu. Součástí podniku je i útulná cukrárna, kterou od motorizovaných exponátů dělí jen dvoje dveře. Podnik má ve všední dny otevřeno od 10:00 do 17:00 hodin, zatímco o víkendu zavírá až v 18:00 hodin.

Foto: Cukrárna u veterána

Cukrárna je hned vedle veteránského muzea.

Terra Technica Hatě

Na hraničním přechodu s Rakouskem najdete stylový podnik, který zahrnuje automobilové muzeum a muzeum herních automatů i gramofonů. Mimo jiné tu najdete i bar v americkém stylu, kde se od 70 Kč prodávají nealkoholické nápoje a od 238 Kč burgery. Nechybí ani kuřecí kousky (166 Kč), toasty (70 Kč) či mléčné koktejly (od 118 Kč).

Foto: Terra Technica

Terra Technica leží v areálu Excalibur City v Hatích.

Terra Technica má otevřeno o víkendech a prázdninách od 10:00 do 19:00 hodin. Až budete v Terra hotoví, můžete si prohlédnout zbytek obchodně-zábavního areálu nazvaného Excalibur City.

Car Club Vrchlabí

Veteránská restaurace se nachází na okraji Vrchlabí a je zařízená ve stylu staré veteránské dílny. Podnik se navíc pyšní krkonošskými jídelními specialitami (od 224 Kč), nicméně můžete si sem zajet i na klasické denní menu (od 155 Kč).

Foto: Car Club

Interiér podniku je laděn do stylu veteránské dílny.

Restaurant otevírá denně od 11:00 hodin, přičemž od pondělí do čtvrtka se zavírá ve 22:00 hodin, v pátek a sobotu až ve 23:00 hodin, zatímco v neděli se dveře podniku uzavírají už v 21:00 hodin.

Rock and Roll Garage Club Ostrava

Tento podnik platí za stylovou retro restauraci, jejíž dominantou je růžový kabriolet značky GAZ, do kterého si můžete pohodlně sednout. Na čepu je několik druhů piv (od 30 Kč), zatímco v kuchyni vám udělají burgery (od 260 Kč), steaky (od 250 Kč), žebra (255 Kč), křídla (219 Kč) nebo klidně smažák (199 Kč). Zajímavostí pak je, že pokud na místě utratíte více než 3 000 Kč, odveze vás domů (do 20 km) šofér ve starém Rolls-Roycu Silver Shadow.

Foto: Rock and Roll Garage Club Ostrava

Rock and Roll Garage Club spojuje restauraci, hotel i hudební klub.

Mimo toho je zde hotel a hudební klub, kde se konají různorodé akce. Každopádně na jídlo sem můžete zamířit ve všední dny od 11:00 do 22:00 hodin, zatímco o víkendu je otevřeno až od 12:00 hodin.

Na Rozhledně Písek

Moto tohoto podniku zní „Život je krásný s plným žaludkem a bublajícím motorem“, proto je uvnitř zdoben jednak obrazy Václava Zapadlíka a také stylovou výzdobou s veteránskou tematikou. Restaurant navíc nabízí obědy za dostupné ceny (od 120 Kč), přičemž stálý jídelní lístek je prošpikován motorismem, za což mluví položky „Co chutná klukům od BMW“ nebo „Radost v depu NASCAR“.

Foto: Restaurace Na Rozhledně

Restaurace Na Rozhledně je motoristická i jídelním lístkem.

Restaurace Na Rozhledně má otevřeno ve všední dny od 11:00 hodin, v úterý zavírá ve 14:00 hodin, ve středu a čtvrtek ve 22:00 hodin, zatímco v pátek je do půlnoci. V sobotu se brány do gastronomického podniku otevírají v 11:30 hodin a zavírají o půlnoci.

Café Restaurant Václav Mladá Boleslav

Přímo v areálu muzea Škoda Auto se nachází také Café Restaurant Václav, což je moderní restaurace soustředěná na kulinářské speciality. Podnik podává snídaně (od 165 Kč), obědy (od 205 Kč), ale také stálé speciality typu guláš, candát nebo svíčková. Otevřeno je zde každý den, a to od 9:00 hodin do 17:00 hodin.

Foto: Café Restaurant Václav

Café Restaurant Václav je v budově muzea Škodovky.

Route 88 Rožnov pod Radhoštěm

Nejde úplně o plnohodnotnou restauraci, ale spíše snack-bar. K jídlu si tak můžete dát například toast, ciabattu, párky, bábovku nebo třeba croissant. To vše v cenách 60 až 70 Kč. Bar dále nabízí nealko i alko nápoje, freshe, koktejly, domácí limonády. Cenově od 45 Kč.

Foto: Route 88

Hned vedle podniku najdete automobilovou galerii.

Zajímavostí je, že hned vedle baru je galerie klasických a sportovních automobilů, kam se dostanete za 199 Kč. Každopádně Route 88 má otevřeno denně od 8:00 hodin, mimo soboty, kdy se zavírá ve 23:00 hodin, je otevřeno do 22:00 hodin.

Bar 66 Holýšov

Kus Ameriky na západě Čech? To je bar inspirovaný severoamerickou silnicí Route 66. Dřevem a motorismem vonící podnik se zaměřuje na gastronomické speciality z USA. Kromě burgerů (od 195 Kč) tu můžete ochutnat americkou chilli polévku (85 Kč), americké steaky (od 220 Kč) a další jídla typu tortilla, žebra či salát.

Foto: Bar 66

Bar 66 je americká stylovka na západě Čech.

Bar 66 otevírá denně v 11:00 hodin a zavírá ve 22:00 hodin, ovšem mimo pátků a sobot, kdy se jede až do půlnoci.

Restaurant 500 Praha

Historie tohoto místa se váže k tomu, že dříve šlo o hospodu čtvrté cenové kategorie, nicméně poté ji noví vlastníci dali do kupy a nad bar postavili Fiat 500, díky čemuž získal podnik i svůj název. Restaurace se zaměřuje na vaření z čerstvých sezonních surovin, takže hlavní jídla začínají od cirka 270 Kč, pizzy od 210 Kč, nicméně v rámci týdenního menu se zde najíte i pod 200 Kč. Otevřeno je denně od 11:00 do 23:00 hodin.

Foto: Restaurant 500

Podniku dominuje automobil Fiat 500.

D1 Hotel & Restaurant Ostrovačice

Tomuto restaurantu dominuje obrovské parkoviště a Barkas umístěný uvnitř jídelního prostoru. Jde o jednu z mála zastávek po dálnici D1, kde se můžete „normálně“ najíst. Mimoto jde zde i velký truck park a hotel.

Foto: D1 Hotel & Restaurant

D1 Hotel & Restaurant je jedno z mála míst, kde se dá v blízkosti D1 normálně najíst.

V nabídce tohoto gastro zařízení jsou různé steaky, těstoviny, masa, ale i ryby a burgery. Jde o takovou všehochuť pro rozličnou klientelu, jaká se na dálnici D1 vyskytuje. Cenově pak jídla začínají na 230 Kč. Pokud sem pojedete ráno, můžete se zde zastavit na snídani, jelikož mají otevřeno už od 7:00 hodin a zavírají ve 22:30 hodin.

Tak to byl náš výběr zajímavých podniků s motoristickou tematikou, ale co ten váš? Znáte ještě nějakou jinou restauraci, kde žijí auty? Napište nám o ní do komentářů pod článek a nezapomeňte přidat i to, kde ji najdeme.

Reklama

Načítám