Hlavní obsah

První vyrobená Toyota Supra zamíří do aukce

Foto: Toyota

První Toyota Supra nové generace a její zrcátko

Uvedení zbrusu nové Toyoty Supry se zdá být akcí roku. Ovšem až toho příštího, protože podle všeho proběhne premiéra až na autosalonu v Detroitu. I ten letošní rok je ale ve znamení Supry, protože nám ji Toyota hezky po kouskách dávkuje. Nově oznámila, že první vyrobený kus bude vydražen pro dobrou věc.

Článek

Letos se opravdu nemluvilo ničem jiném než o znovuzrození legendy jménem Supra. Toyota ji odhalovala postupně a navnadila celý motoristický svět. Následně ji sice ukázala, dokonce některým dovolila, aby se svezli, ale auto stále nechala zabalené do maskovací fólie. Pak zjistila, že se právě na té fólii dá vydělat na dobrou věc a přetvořila ji ve velmi limitovanou edici vánočního balicího papíru. Výtěžek z jeho prodeje půjde na pomoc potřebným a stejně tomu bude s výtěžkem z prodeje vůbec první vyrobené Supry.

Pro tu příležitost se japonská automobilka spojila s aukčním domem Barrett-Jackson sídlícím ve Scottsdale. Právě zde proběhne dražba první Supry a to konkrétně 19. ledna příštího roku. Vyvolávací cena zatím není známa, ale protože jde o výtěžek na pomoc obětem tragických událostí 11. září, nebude rozhodně nízká. Aukční dům dokonce očekává, že se tato částka v rámci přihazování minimálně zdvojnásobí. Kromě ceny toho zatím moc nevíme ani o samotné Supře. Toyota jen jednou fotografií prozradila, že tento konkrétní kus bude lakován matnou šedou barvou, přičemž dostane minimálně kryty zrcátek v kontrastní červené.

Červený by podle dostupných informací měl být také kožený interiér a Toyota prý auto opatří také pamětními plaketkami, které budou připomínat, že jde o první vyrobený kus, který se dražil na charitu. Víc zatím nevíme. Ani o Supře jako takové. Internetové drby ale mluví o tom, že bude novinku pohánět šestiválec o objemu tří litrů. Konečné naladění výkonu nebo točivého momentu je bohužel stále nejasné. Jisté ale je, že tahle hračka bude mít pohon výhradně zadních kol a hmotnost pod 1 500 kilogramů. Toyota hravá auta umí, což dokázala u modelu GT86 nebo Yarise GRMN. Nová Supra by mohla být třetím do této velmi výjimečné party.

Reklama

Související témata:
Načítám