Hlavní obsah

Přestavba obytného auta a slavné Škodovky – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Volšický

Letošní sezóna obytných aut je v plném proudu – výrobci mají vyprodané kvóty a půjčovny zaplněné termíny, kempy hlásí poslední volná místa. A co vy, ještě sedíte doma a o cestování v obytném autě jen sníte? Přitom cesta k vlastnímu obytnému autu nemusí být tak složitá a drahá…

Článek

Obytná auta se dnes vyrábějí v nespočtu variant, velikostí a úrovní výbavy. Můžete mít kompaktní autíčko s chytrým využitím prostoru, nebo naopak velký a luxusně zařízený dům na kolech – výběr je skutečně nepřeberný. Jenže co když vám na koupi přijde příliš drahý a v půjčovně vás odbydou, že už mají plno?

Vždycky si můžete vyhrnout rukávy a zkusit ho postavit vlastními silami. Jak ukazuje náš nejnovější úlovek mezi přestavbami našich čtenářů, není to o penězích. Potřebujete prostě slušnou dodávku a k tomu nějaký materiál, ale hlavně hodně představivosti a manuální zručnosti. Vlastní obytné auto vás tak může vyjít na pouhých 200 tisíc korun – což tedy pořád není málo, ale s ohledem na užitnou hodnotu a dobrodružství, které s ním můžete zažít, je to skvělá investice. Troufli byste si na něco takového sami?

Pokud věříte, že ano, ale dosud jste nesebrali odvahu, pak byste se měli inspirovat naším seriálem přímo na toto téma. Určitě v něm najdete spoustu inspirace.

A pokud vás přestavba obytného auta neláká, pojďte si s námi aspoň připomenout to nejlepší čtení z minulého týdne. Vaší pozornosti by určitě neměla uniknout výjimečná Škoda 100 L, která jde právě do aukce s nájezdem pouhých 1 607 km. Také jsme si připomněli 60. výročí Škody Octavia a otestovali jsme elektrickou novinku Škodu Enyaq iV výjezdem k přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně.

Ale nyní zpět k tématu přestavby obytných aut svépomocí – troufli byste si na to sami, nebo byste si raději nechali poradit od odborníků?

Nechali byste si při přestavbě vozu poradit od zkušenějších, nebo byste spoléhali sami na sebe?
Nechal(a) bych si poradit od začátku
71,2 %
Nechal(a) bych si poradit jen v případě potíží
14,6 %
Nenechal(a) bych si poradit, sám/sama vím nejlíp, jak to chci
14,2 %
Celkem hlasovalo 1349 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám