Hlavní obsah

Praktický Hyundai Bayon a obytný UAZ Bajkal – Týden v Garáži

Foto: Hyundai ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden jsme tu vzpomínali na nesmírně praktickou Škodu Roomster, tento týden web ovládla novinka od Hyundai – prostorný a promyšlený Bayon, který je duchovním pokračovatelem tolik oblíbeného modelu ix20. Potvrzuje to jediné: Češi prostě milují praktická auta!

Článek

Kam dáme věci na víkend na chalupě? A co až pojedeme na dovolenou? Nebo co když budu potřebovat ledničku? To jsou jedny z prvních dotazů, které si většina českých kupujících pokládá, než si pořídí nové rodinné auto.

Není divu, že se tu v takové míře prodávají auta v prostorné karosářské variantě kombi, že patříme mezi poslední bašty prodejů MPV (což potvrzuje vydupaný návrat Seatu Alhambra) a že místo stylu preferujeme u crossoverů jejich praktičnost. Není divu, že Škodovka konstruuje auta kolem kufru, že tu tolik aut má ověšené zahrádky na střeše a vzadu kouli pro tažení přívěsu. Jsme prostě národ zodpovědných rodičů, kutilů, chatařů a chalupářů.

To potvrzují i články, které vás v minulém týdnu nejvíc bavily: Na prvním místě malý šikula Hyundai Bayon, s nímž jsme se poprvé svezli, a udělal na nás dojem, také se vám líbilo nové MPV Volkswagen Multivan T7 a hojně jste četli i náš loňský test amerického pick-upu RAM 1500 Longhorn, který jsme vám připomněli.

Další oblíbené téma (zvlášť s blížící se dovolenou) jsou obytná auta a karavany, mezi nimiž kralovala obytná verze UAZ 2206 Bajkal a terénní karavan pro dobrodruhy. Také jsme si připomněli, jaká pravidla má tažení přívěsů a kolik stojí půjčit si obytný vůz a karavan a co všechno cena půjčovného zahrnuje (a také co ne).

Ale zpět k původnímu tématu, jaké hledisko u vás převažuje při pořizování auta?

Co je pro vás u nového auta nejdůležitější?
Design
7,1 %
Výkon
4,9 %
Praktičnost
13,9 %
Spolehlivost
69,6 %
Aby to byla Škodovka
4,5 %
Celkem hlasovalo 5840 čtenářů.

Reklama

Načítám