Hlavní obsah

Praktický a prostorný Seat Alhambra se vrací na český trh

Foto: Seat

Seat s nastávajícím modelovým rokem 2022 odhaluje modernizaci svého portfolia v Česku a představuje zajímavé novinky a změny. Španělská automobilka na náš trh znovu uvádí velké rodinné MPV Alhambra a láká i na modernizace stávajících modelů.

Článek

Rodinná auta typu MPV pomalu odcházejí z evropského trhu ve prospěch oblíbenějších SUV a Seat v březnu 2020 oznámil ukončení výroby velkého rodinného modelu Alhambra, k němuž se později připojil i koncernový sourozenec Volkswagen Sharan. Zájem zákazníků o rodinná MPV však zůstává větší, než si v Seatu mysleli, a tak s novým modelovým rokem 2022 vrací Alhambru zpět do prodeje.

„V reakci na silnou poptávku našich zákazníků po velkém rodinném MPV zařazujeme znovu do našeho portfolia pro český trh osvědčený model Alhambra, který má na současném trhu důležité postavení,“ říká Aleš Novák, ředitel Seatu v České republice. „Zákazníkům nabízí mimořádný prostor ve variabilním interiéru, v němž může cestovat až sedm osob. Mezi highlighty modelu Alhambra patří také vynikající úroveň komfortu a bezpečnosti ve spojení s atraktivní výbavou za výhodnou cenu.“

Seat Alhambra pro modelový rok 2022 se na českém trhu prodává pouze s jedinou motorizací, kterou je zážehový čtyřválec 1.4 TSI o 150 koních (110 kW), a s jediným stupněm výbavy Xcellence. Zákazníci si při objednávání vozu mohou vybrat variantu s šestistupňovou manuální převodovkou za 964 900 Kč nebo verzi s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, za kterou zaplatí 989 900 Kč.

Foto: Seat

Žádné jiné auto vám nenabídne tolik prostoru a variability jako poctivé MPV

U příležitosti znovuuvedení Alhambry na český trh Seat představuje také akční verzi FR-Line Plus s bohatší výbavou za výhodnějších podmínek. Zájemci o sedmimístný Seat Alhambra FR-Line Plus si připlatí 45 000 Kč navíc a získají paket FR-Line se sportovním motivem a 18“ koly, sportovní vyhřívaná sedadla s alcantarou, adaptivní bi-xenovové světlomety, asistent dálkových světel, adaptivní tempomat, parkovací asistent a elektrické ovládání dveří. Ušetří tak 71 300 Kč.

S novým modelovým rokem Seat modernizuje také Ibizu a Aronu s rozšířenou základní výbavou za výhodnější cenu, designová a technická vylepšení se spolu s optimalizovanou výbavou týkají i modelů Leon, Ateca a Tarraco.

Reklama

Související témata:
Načítám