Hlavní obsah

Pozor, máme špionážní fotky nové škodovky!

Foto: Garáž.cz

Škoda Spaceback

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Jeden z čtenářů Garáže pořídil na dálnici D11 hned několik fotografií nové škodovky. Probíhají první jízdní testy a soudě podle reakcí řidiče auta, ale taky jeho doprovodu, tak o publicitu příliš nestojí.

Článek

Vše, co o nové škodovce víme, jsme již sepsali v článku Nová Škoda Rapid bude už příští rok, má konkurovat VW Golf. Tři nejdůležitější informace zní, že Škodovka plánuje postavit nového Rapida jako alternativu k Octavii, že s ním chce minimálně zdvojnásobit svoje prodejní čísla a že bude stát na nejmodernější podvozkové platformě MQB, na které jezdí třeba nový Seat Ibiza nebo VW T-Roc. To by mělo znamenat hodně prostoru v kabině a perfektní jízdní vlastnosti. Zároveň by se měla výrazně zlepšit kvalita interiéru a v autě by se měly objevit takové věci jako velká dotyková obrazovka nebo kvalitní sedadla. A podle našeho špiona z dálnice D11 by tohle všechno mělo sedět…

„Měla to být další nudná služební cesta, než jsem na dálnici D11 potkal červenou Octavii s pravostraným řízením, která podle všeho zkoušela adaptivní tempomat,“ řekl pro Garáž.cz čtenář Milan Mika. „Hned poté jsem zahlédl dvojici nových škodovek, doteď nevím, jestli jim budou říkat Spaceback, nebo Felicia, v modré a šedé barvě, a najednou to bylo ještě podstatně zajímavější.

Když zjistili, že je fotím, začali okamžitě prudce brzdit a pak zase zrychlovat, došlo i k najíždění, jen aby mi pořízení fotografií co nejvíce ztížili, pak se do toho vložil ještě maskovaný Karoq, pravděpodobně verze Sportline. Při nejbližší příležiosti pak celá skupina aut sjela z dálnice.“

Fotografie i slova našeho čtenáře potvrzují, že nový vůz má výrazně širší karoserii a že jeho záď zdobí LED světla. Podle našich informací nebude na zádi auta běžné logo, ale nápis Škoda. „Přední lampy pak mají dvě LED jednotky, podobně jako třeba Volkswagen Touran. A v masce byla jednotka adaptivního tempomatu,“ doplnil Milan Mika. Na fotkách je taky vidět jiná přístrojovka, která má výrazně větší štít, což by odpovídalo předchozím zákulisním informacím, že v tomto autě Škodovka poprvé použije nový koncept pro palubní desku. Jinak je celé auto ještě zamaskované, podívejte podrobně na fotky a uvidíte to sami.

Foto: Avarvarii

Jedna z počítačových skic nové škodovky, které kolují po internetu

Co se motorů týče, předpokládáme, že v nabídce budou aktuální jednotky koncernu Volkswagen, základ tedy bude tvořit litrový tříválec s výkonem 84 kW, sázkou na jistotu pak bude čtyřválec 1.5 TSI s výkonem až 148 koní. Uvidíme, jaký osud čeká naftový čtyřválec 1,6 l, s jistotou vám ale můžeme prozradit, že u nového Rapidu se nepočítá s žádnými elektrifikovanými variantami.

Tiskové oddělení automobilky nám odmítlo prozradit, jak se auto bude jmenovat, ale prý by to nemělo být žádné z jmen Rapid, Spaceback, ani Felicia. „V nejbližších dnech zveřejníme skici designové studie, která nese označení Vision RS, víc vám k tomu zatím říct nemohu,“ uvedl na přímý dotaz Vítězslav Pelc z tiskového oddělení Škoda Auto. Nemůžeme se jich dočkat, protože máme jasné indicie, že by tato „studie“ měla být přesně tím autem, jehož fotky se nám podařilo získat!

Reklama