Hlavní obsah

Pustí se škodovka do výroby dodávek? A ostatní návrhy?

Foto: Behance.net

Mohla by takto vypadat užitková škodovka?

Škodovka připravuje celou plejádu SUV a elektromobilů, přestože jejím hlavním tahounem je Škoda Octavia. Je v plánu i dodávka?

Článek

Posledním praktickým autem z Mladé Boleslavi byla Felicia Pick-up, ale když se podíváte na rozšiřující se portfolio ostatních automobilek, speciálně třeba na Opel, Peugeot, či Toyotu, tak se to přímo nabízí. Zvlášť když má Volkswagen dlouhodobě v nabídce úspěšné modely Transporter (plus všechny jeho odnože) a Caddy. Škodovka by tedy měla kde brát a její image jako výrobce rodinných vozů by mohla být dále posílena. A nebudeme si lhát, Felicii Pick-up můžete na ulicích potkat ještě dnes a majitelé si pořád chválí její praktičnost a minimální provozní náklady.

Jenže auto na úvodním obrázku, to by bylo jiné kafe. Grafik Nikita Aksyonov ze stránek Behance.net navrhl svou vizi užitkové škodovky ryze virtuálně a udělal z ní (opět) pick-up. Auto na obrázku vychází z modelů Karoq a Kodiaq, má výrazné oplastování a podle vzhledu a pneumatik si přímo říká o pohon všech kol. Jenže ve škodovce zatím nic podobného není v plánu, už takhle mají problém s kapacitou výroby. Špatné by to ale být nemuselo… A líbí se nám i ostatní Aksyonovy návrhy!

BMW rozšiřuje nabídku každým rokem a luxusní minibus by se jí mohl hodit. Navíc mercedes se s vým modelem V slaví úspěchy.

Alfa Romeo užitkové vozy vyrábět určitě nebude, buďme v klidu

A stejně to vidíme i u Lexusu...

V Americe nabízí Infiniti obří model QX80, v Asii i Evropě by to mohla být dodávka

Dodávka od Subaru? Vzpomeňte si na Libero a hned na to budete koukat jinak.

Audi by podobně jako škodovka mohla použít základy VW Transporter

Škorohlídi namítnou, že když má Porsche v nabídce hned dvě SUV a připravuje elektromobil, takže by mohlo dělat i dodávku, ale nebojte se

Trochu nám to připomíná ty malé farmářské pickupy z USA, ale Mini tento segment naprosto míjí

Foto: Behance.net

Zato Škodovce by se mohl podobný vůz hodit, spíš tedy v podobném provedení jako je Transporter či Multivan

Reklama

Související témata:
Načítám