Hlavní obsah

Řídili jsme Škodu Vision RS, předobraz modelu Scala!

Škoda Vision RS

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Jeden z nejkrásnějších konceptů Škody v historii zvaný Vision RS je důležitějším, než se na první pohled zdá. Nejde totiž jen o designové cvičení, ale je to předzvěst hned dvou novinek v portfoliu mladoboleslavské automobilky. A my jsme nyní dostali jedinečnou možnost tento unikát řídit.

Článek

Pokud jste si mysleli, že je Škoda Vision RS nepojízdným showcarem, musím vás vyvést z omylu. Jedná se totiž o plně funkční automobil, a to včetně různých interiérových vychytávek. I díky tomu jsme dostali možnost usadit se alespoň na chvíli za volant a nasát atmosféru unikátního stroje, který slouží jako předobraz budoucnosti značky Škoda.

Nový hatchback Škoda Scala, nástupce dvouprostorového Rapidu, se již pečlivě testuje a prosakuje o něm čím dál více informací, přičemž právě koncept Vision RS je nejbližším vodítkem, jak bude Scala vypadat. Stačí si odmyslet sportovní „bodykit“ a další extravagantní prvky. Zajímavostí rovněž je, že Škoda udává u konceptu dokonce objem zavazadlového prostoru, a to 430 litrů. I to je jistým vodítkem, pravděpodobně bude mít takový zavazadlový prostor i sériová Scala. Vision RS však má poukazovat také na budoucnost sportovních modelů RS, ať už se jedná o „bodykit“ a vzhledovou stránku či pohonné ústrojí. Příští Octavia RS by totiž mohla přijít i jako hybrid a není to nic nereálného, ostatně Volkswagen Golf má již nyní variantu GTE. Více se však dozvíte ve videu.

Reklama

Související témata: